2012-09-13 15:50:02
Φωτογραφία για Δ. Χριστόφιας: Απαιτούνται θυσίες για τα προβλήματα της οικονομίας
Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί απόψε με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα βρίσκεται στην Κύπρο για τη σύνοδο του Ecofin και του Eurogroup. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το βράδυ και σε αυτήν αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα της Κύπρου για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί μεθαύριο στις 9 το πρωί με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, ο οποίος επίσης θα βρίσκεται στην Κύπρο για τις δύο συνόδους.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταρτίσει στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο θα συζητήσει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με τους κοινωνικούς εταίρους και μετά θα το θέσει ενώπιον της Τρόικας.

Τόνισε ότι χωρίς θυσίες δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην οικονομία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι εξαρτάται από το είδος των θυσιών και το χρόνο που θα απαιτηθεί για να τις κάνουμε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε υπομονή και είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τουλάχιστον τις βασικότερες κατακτήσεις των λειτουργών του δημοσίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ