2012-09-13 18:47:03
Φωτογραφία για «Φοβάμαι μην ακυρωθούν όλες μας οι προσπάθειες»
O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, δήλωσε ότι «φοβάται μην ακυρωθούν όλες οι προσπάθειες, διότι χρειάζονται χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά, όμως, την δυνατότητα να συνεχίσει την πρωθυπουργική του θητεία και μετά τις εκλογές τις επόμενης άνοιξης ο Μόντι αφήνει ίσως για πρώτη φορά κάποια περιθώρια να δεχθεί την σχετική πρόταση που του έγινε από το κεντρώο κόμμα Udc: «Δεν έχω ακόμη λάβει αποφάσεις για το μέλλον. Έχω επικεντρωθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, τους δύσκολους αυτούς μήνες. Αλλά το συγκεκριμένο πολιτικό μέλλον στο οποίο έχω αφιερωθεί τελειώνει την επόμενη 'Ανοιξη», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός και οικονομολόγος.

«Προς το παρόν, η Ιταλία δεν πρόκειται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει τα ομόλογα του δημοσίου της, διότι, στην παρούσα φάση, δεν το θεωρεί αναγκαίο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σύμφωνα, όμως, με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, «η ανακοίνωση και μόνο ότι το μέσο αυτό παρέμβασης είναι διαθέσιμο, μείωσε σημαντικά το σπρεντ ανάμεσα στα ομόλογα του δημοσίου της Γερμανίας και εκείνα της Ιταλίας και της Ισπανίας. Πρόκειται για την απόδειξη ότι οι αγορές είχαν ανάγκη από ένα μήνυμα, με την κεντρική τράπεζα έτοιμη να παρέμβει για να προστατέψει τη σταθερότητα των αγορών. Με κάποιες, βέβαια, προϋποθέσεις».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Λέτο και τα... παπάκια του!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Λέτο και τα... παπάκια του!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ