2012-09-13 19:27:09
Φωτογραφία για Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ζητά να σταματήσει η δημόσια αντιπαράθεση Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν ζήτησε σήμερα να σταματήσουν τα πικρόχολα σχόλια μεταξύ των ισραηλινών και των αμερικανικών αρχών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διαβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν ακλόνητες.

"Όλες οι συζητήσεις, ο διάλογος για τις κυρώσεις και τα λοιπά θα πρέπει να γίνονται μακριά από τα μέσα ενημέρωσης, δεν χρειάζονται δημόσιες εξηγήσεις ή συζητήσεις», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός. «Είδα όλες τις ερμηνείες των αμερικανοϊσραηλινών σχέσεων και είναι όλες λανθασμένες», πρόσθεσε. Μολονότι αναγνώρισε ότι Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν «διαφορές», τόνισε ότι «οι βάσεις των σχέσεών μας παραμένουν σταθερές».

Διαβάστε περισσότερα Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ διαφώνησαν ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του Ιράν. Η Ουάσινγκτον στην παρούσα φάση προτιμά να ακολουθήσει την οδό της διπλωματίας και των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης και αρνείται να ορίσει, όπως έχει ζητήσει κατ' επανάληψη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, την «κόκκινη γραμμή» στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η υπέρβαση της οποίας θα προκαλούσε τη στρατιωτική αντίδραση των ΗΠΑ. 

Πάντως την Τρίτη ο Νετανιάχου και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησαν τηλεφωνικά και εμφανίστηκαν ενωμένοι, μετά την ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν εντός του μηνός στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ