2012-09-13 19:24:04
Φωτογραφία για Σύλληψη 30χρονου για υπόθεση πορνογραφίας και εκβίασης ανηλίκων
Μία ακόμη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και εκβίασης μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης... Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου Έλληνα, που εκβίαζε 21χρονη Ελληνίδα σχετικά με δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της 21χρονης κοπέλας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, άγνωστο άτομο την απειλούσε μέσω προφίλ που διατηρούσε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο βίντεο ερωτικού περιεχόμενο με την ίδια, όταν ήταν ανήλικη. Σε αντάλλαγμα ο δράστης απαιτούσε εκβιαστικά να έρθουν σε σεξουαλική επαφή ή να του δώσει χρήματα.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 30χρονος ημεδαπός.

Ακολούθησε έρευνα σήμερα (13.09.2012) το πρωί στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκε τόσο το επίμαχο προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης όσο και ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του οποίου γινόταν η σύνδεση στο επίμαχο προφίλ.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που παραπέμπουν σε έτερους λογαριασμούς χρηστών στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», οι οποίοι ερευνώνται για τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ανωτέρω λογαριασμών καθώς και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες των ως άνω προφίλ. 

 
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ