2012-09-13 20:10:03
Φωτογραφία για Έρχονται φοροδίκες εξπρές
Κατά απόλυτη προτεραιότητα θα εκδικάζονται φορολογικές υποθέσεις, που αφορούν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε... χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συντείνει και πρόσφατη εγκύκλιος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία ζητά «φοροδίκες εξπρές» με καθορισμό ιδιαίτερων δικάσιμων αποκλειστικά για φορολογικές υποθέσεις, ενώ παράλληλα δίνει οδηγίες ότι πρέπει ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου για φορολογικά αδικήματα που υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 αλλά και για «ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ» και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η εφαρμογή του νόμου για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων (πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, διοικητών, αιρετών κ.λπ.) στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ακόμα και στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ, και υπαλλήλων κρατικών τραπεζών.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 4 μηνών και η παραπομπή σε δίκη εντός 8 μηνών, ενώ όποιος κρατικός υπάλληλος εισπράξει φακελάκι θα πληρώνει ως πρόστιμό πέραν της ποινικής καταδίκης, το 50πλάσιο του ποσού που εισέπραξε.

forologikanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ