2012-09-13 20:08:05
Φωτογραφία για Σκηνικό έντασης σε χωριό της Φθιώτιδας
Σε οριακό σημείο βρίσκεται η ένταση που επικρατεί στο χωριό Ανθήλη, 7 χιλιόμετρα πριν τη Λαμία, μεταξύ των κατοίκων του χωριού και των αθίγγανων, που, είτε διαμένουν μόνιμα στο χωριό, είτε βρίσκονται εκεί την τελευταία περίοδο. Το μεσημέρι απειλήθηκαν επεισόδια, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί τα απέτρεψαν. Πρόκειται για αντιπαράθεση η οποία χρονολογείται από το 2000, από την εποχή δηλαδή, που οι αθίγγανοι έλαβαν χρηματοδοτήσεις, αγόρασαν οικόπεδα και έχτισαν σπίτια στην άκρη του χωριού, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός τους στην περιοχή.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, παραπονούνται για αύξηση της εγκληματικότητας, για ανύπαρκτους υγειονομικούς όρους και για κλίμα τρομοκρατίας με διάφορους τρόπους.

Ζητούν να απομακρυνθούν οι αθίγγανοι από το συγκεκριμένο σημείο και έως σήμερα έχουν γίνει πολλές απόπειρες χωρίς αποτέλεσμα.

Σημειώνεται ότι πέρυσι στο δημοτικό σχολείο της Ανθήλης φοιτούσαν 20 παιδιά αθίγγανων και φέτος εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή άλλων 25, γεγονός που πυροδότησε κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους που υποστηρίζουν πως «μη νόμιμα συγκεντρώνονται αθίγγανοι απ' όλη την Ελλάδα».
TreloKouneli
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ