2012-09-13 20:27:28
Φωτογραφία για Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από την υποστήριξη του γάλλου υπουργού Οικονομικών
Ιδιαίτερα καλό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου, νωρίτερα σήμερα. Εξίσου θετικές ήταν οι εντυπώσεις που αποκομίστηκαν και από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον γάλλο ομόλογό του.

Η συναντήσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την αυριανή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΟΝΕ στη Λευκωσία, στην οποία αναμένεται να εκπεμφθεί και μήνυμα στήριξης προς της Ελλάδα.

«Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας, έπειτα από τη λήξη της συνάντησης.

Από τη δική του μεριά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρατήρησε και αυτός ότι οι συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. «Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, επιβεβαίωσε και αυτός ότι η συζήτηση ήταν ανοικτή και εκτενής, ενώ προσέθεσε πως ο γάλλος υπουργός πληροφορήθηκε και για τις αλλαγές που εξετάζονται στη θεματική της φορολογίας.Συνάντηση υπήρξε και μεταξύ  του γάλλου πολιτικού και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια ο κ
. Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε πολύ θετικό κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση του κ. Μοσκοβισί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Επιθυμούμε να γίνουν πραγματικά προσαρμογές, να γίνουν περικοπές, όμως αυτά τα προγράμματα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση -και είναι κάτι που αποκλείουμε- να γίνουν με τρόπο μονομερή, με τρόπο που θα προκαλέσουν οδύνη και με τρόπο που θα είναι τιμωρητικός για την Ελλάδα. Επιθυμούμε μια Ελλάδα που θα επικρατεί δικαιοσύνη. Η Ευρώπη θα επιδείξει όλη την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα», υποστήριξε ο γάλλος υπουργός, δίνοντας έτσι σαφές μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Με τη λήξη της συνάντησης, ο κ. Βενιζελος δήλωσε πως έλαβε ενημέρωση για τις συζητήσεις με Μοσκοβισί με Σαμαρά και Στουρνάρα. Ακόμη, ο πρόεδρος του Κινήματος σημείωσε πως ο γάλλος υπουργός Οικονομικών του μετέφερε και μηνύματα του Φρανσούα Ολάντ.

Eν τω μεταξύ, στις 17:00 το απόγευμα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη Tύπου στη γαλλική πρεσβεία.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ