2012-09-13 21:12:04
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος
​Ανοιχτό παράθυρο για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος αφήνει το ΔΝΤ δια στόματος του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσει την χρονική διάρκεια της αξιολόγησης της τρόικας.

«Υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για να παραταθεί (πέραν του 2014) το περιθώριο που έχει δοθεί στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» δήλωσε ο Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σκέψεις για να προχωρήσει κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο, ο κος εκπρόσωπος τύπος του ΔΝΤ δήλωσε «το Ταμείο πάντα ζητά τη βιωσιμότητα του χρέους για να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα της τρόικας για το θέμα του χρέους».


Ο κος Ράις, ο οποίος νωρίτερα παρενέβη προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι δηλώσεις του Θ.Κατσάμπα περί τρίτου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, επισήμανε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να συνεχίσει την αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρος αναφορικά με το πόσο θα διαρκέσει η αξιολόγηση, τονίζοντας ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Έτσι, δεν μπορώ να είμαι σαφής για το χρόνο που θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση» δήλωσε ο Ράις όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο Star.gr, τονίζοντας ότι η έμφαση δίνεται στην επαναφορά του προγράμματος στην σωστή τροχιά.

Τέλος το στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς μίλησαν την Τετάρτη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ