2012-09-13 21:51:03
Φωτογραφία για Απεργίες διαρκείας ζητούν από την ΑΔΕΔΥ οι δάσκαλοι
Την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στη σημερινή του συνεδρίαση, έστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικά, ζητώντας του να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ γενική απεργία με χαρακτηριστικά διαρκείας -όπως σημειώνει- στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα τον καλεί: «σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις, από την πλευρά της ΓΣΕΕ, να κηρύξετε 3ήμερη ή 5ήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συντονισμό όλων των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα. Η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί».

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι δάσκαλοι διαπιστώνοντας, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους:


- Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ "που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς μας αλλά και το κοινωνικό κράτος".

- Τις διαρροές από κύκλους των δανειστών για διάλυση και των τελευταίων κατακτήσεων των εργαζομένων (κατάργηση πενθήμερης εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).

- Τη συστράτευση πολλών κλάδων εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία της ΔΟΕ στις 12/9/2012 (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΤΕΕ) που δείχνει τον δρόμο για κοινές δράσεις κλπ».
newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ