2012-09-13 23:51:04
Φωτογραφία για Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη θωρακισμένη BMW που φέρεται να χρησιμοποιεί ο Ευ. Βενιζέλος
Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της χρήσης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ενός υπερπολυτελούς τεθωρακισμένου αυτοκινήτου το οποίο αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο, και ενώ ο κ. Βενιζέλος δεν κατέχει πλέον κάποιο... κυβερνητικό αξίωμα ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου κατέθεσαν ερώτηση στην οποία αναφέρουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η αξία του αυτοκινήτου ανέρχεται στις 750.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο BMW, με ειδική θωράκιση, ακόμα και για τα λάστιχα ή το ρεζερβουάρ. Το 3.000 κυβικών αυτοκίνητο, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί όποιος το χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα «κόκκινα τηλέφωνα», αλλά και τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης.

Η θωρακισμένη BMW αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο επί θητείας στο υπουργείο Οικονομικών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Την ίδια εποχή, δηλαδή που η Ελλάδα έμπαινε στο μνημόνιο, το ελληνικό κράτος φέρεται να ξόδεψε 750.000 ευρώ για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο!


Το υπερπολυτελές όχημα, έχει και χρησιμοποιηθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και από τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος φέρεται να εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί.

Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ποιος σήμερα χρησιμοποιεί αυτό το μεγάλης αξίας κρατικό περιουσιακό στοιχείο, αν αυτό παραδόθηκε στην αρμόδια κρατική υπηρεσία μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών και αν σε εποχές εξοντωτικής λιτότητας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αυτό το προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ