2012-09-13 23:59:02
Φωτογραφία για Δεκαπέντε χρόνια χωρίς τον Γιώργο Μητσιμπόνα
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

«Συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Μητσιμπόνα, ενός από τους πλέον εμβληματικούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της Λάρισας και έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου 1997.

Ηγετική φυσιογνωμία, συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ τη δεκαετία του ’80 και αγαπήθηκε όσο λίγοι, όχι μόνο στον κάμπο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Μητσιμπόνας υπήρξε σπουδαίος κεντρικός αμυντικός που πλην της Λάρισας, αγωνίστηκε ακόμη σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, σε ό,τι αφορά ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Οικονόμο Λάρισας και σκοτώθηκε σε τροχαίο καθώς πήγαινε σε προπόνηση του Τύρναβου. Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας 27 φορές.

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1962 και «έφυγε» σε ηλικία 35 ετών.

Η διοίκηση της ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η απουσία του είναι πιο έντονη από ποτέ.


Η ανακοίνωση:

«Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της ΑΕΛ. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας, ενσάρκωση του απόλυτου ηγέτη, βασικό στέλεχος της "χρυσής" ΑΕΛ της δεκαετίας ’80 και εκφραστής της μεγάλης ποδοσφαιρικής επανάστασης που έφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η "βασίλισσα του κάμπου" - όντας ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ που "σφράγισε" την κατάκτηση του πρωταθλήματος - έφυγε τόσο ξαφνικά στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997. Ήταν μόλις 35 χρόνων, αλλά είχε προλάβει να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη νεότερη ιστορία της ομάδας μας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά η απουσία του είναι πιο αισθητή από ποτέ - ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές - η παρακαταθήκη του, όμως, παραμένει ζωντανή δίνοντας έμπνευση και δείχνοντας το δρόμο...»

Πηγή: Sport-fm.gr
  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ