2012-09-14 00:36:03
Φωτογραφία για Τα νησιά της Σητείας, η ενοικίαση και οι δουλειές του ποδαριού
Για προχειρότητα στις κινήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κάνει λόγο ο Δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, εκ των οποίων τα δύο στην Κρήτη.

Με δηλώσεις του στο Cretalive, o κ. Πατεράκης αναφέρει ότι δεν μπήκε κανένας στον κόπο να ελέγξει ούτε καν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων νησιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μόνο για την Ελάσα, ο Δήμος έχει στην κατοχή του συμβόλαια από το 1960, της τότε Κοινότητας Παλαικάστρου, που δείχνουν ότι ενοικίαζε την νησίδα σε κτηνοτρόφους.

Επίσης, τα νησάκια Γράντες, εκτός του ότι είναι πολύ μικρά για να αξιοποιηθούν, βρίσκονται σε περιοχή NATURA, ενώ το μικρότερο έχει κυρηχθεί αρχαιολογική ζώνη.

Παράλληλα, δίπλα, στο Κάβο Σίδερο, βρίσκεται μία σημαντική βάση του Πολεμικού Ναυτικού...

"Δεν έχουμε αντίρρηση στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση της περιοχής, αλλά με σωστούς όρους και στην σωστή τους βάση" ανέφερε ο κ. Πατεράκης. Ο Δήμος Σητείας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο σκοπεύει να συλλέξει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Θα επιδιώξει συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να εκφράσει όλες τις αντιρρήσεις του για το θέμα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ