2012-09-14 00:28:05
Φωτογραφία για Πρόταση αναγνώστη για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Στη χώρα μας υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή. Για ποιο λόγο υπάρχει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό; Για τον απλούστατο λόγο ότι οι αποδείξεις δεν παρέχουν απολύτως κανένα κίνητρο στους φορολογούμενους,οι φοροελαφρύνσεις προηγούμενων ετών λόγω των αποδείξεων έχουν εξανεμιστεί λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης της προηγούμενης κυβέρνησης κάτω από την πίεση του ΔΝΤ. Επομένως ποιος ο λόγος να μαζεύει κανείς αποδείξεις χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο; Δυστυχώς υπό αυτές τις τακτικές και λόγω της υψηλής φορολογίας ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά στραγγαλίζονται στην κυριολεξία εκμηδενίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική οικονομία. Η οποία έχει φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα και σε τριτοκοσμικές συνθήκες, κάτι που δε πρόκειται να αλλάξει αν το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθήσει να έχει την ίδια τακτική με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η λύση είναι πολύ απλή (χωρίς την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών και άλλων μέσων φακελώματος που υπαγορεύει το ΔΝΤ), πρέπει να δωθούν κίνητρα στον κόσμο για να μαζεύει αποδείξεις.


Αυτό που θα σας προτείνω είναι μια δοκιμασμένη λύση που έρχεται από την Ταιβάν, στην οποία υπάρχει μηδενική φοροδιαφυγή. Κάθε νόμιμη απόδειξη που κόβεται έχει στο κάτω μέρος της έναν μοναδικό κωδικό αριθμό.Οι πολίτες μαζεύουν τις αποδείξεις. Σε κάποιο χρονικό διάστημα το υπουργείο οικονομικών διενεργεί κλήρωση και όποιος έχει τους κωδικούς αριθμούς που κληρώνονται κερδίζουν ένα χρηματικό ποσό. Στη Ταιβάν αυτές οι κληρώσεις γίνονται ανα δύο μήνες και τα ποσά που κερδίζουν οι πολίτες ξεκινάν από 400 μέχρι 15.000 ευρώ. Φυσικά το δημόσιο θα είναι ο μεγαλός κερδισμένος της υπόθεσης βάζοντας στα ταμεία εκατομμύρια ευρώ που χάνονται από τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.Οι πολίτες θα μαζεύουν μανιωδώς τις αποδείξεις ακόμα και από τα πεζοδρόμια μόνο και μόνο με την ιδέα ότι αυτοί μπορεί να είναι οι τυχεροί της κλήρωσης.

Στην Ταιβάν αυτό το σύστημα δουλεύει εδώ και τέσσερις δεκαετίες Επίσης προτείνω να επανισχύσουν οι φοροελαφρύνσεις που ίσχυαν το 2010.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ