2012-09-14 03:02:12
Φωτογραφία για Θ.Κατσάμπας: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ο Θάνος Κατσάμπας σε συνέντευξη του... στην Wall Street Journal ανέφερε: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση, η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή είτε συμμετοχής του επίσημου τομέα ή επιπλέον δανείων με περισσότερο ευνοϊκούς όρους».

Αναφορικά με την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά η κυβέρνηση και αναμένεται να δημιουργήσει μία μαύρη τρύπα 20 δις. ευρώ η οποία εξετάζεται να καλυφθεί με την έκδοση ελληνικών ομολόγων ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ είναι κατηγορηματικός. Χαρακτηρίζει το σχέδιο «εντελώς μη ρεαλιστικό» και επιμένει ότι η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καλύψει αυτό το κενό. «Η επέκταση του χρόνο αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ είναι αδύνατη καθώς όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις των δανείων του ΔΝΤ για όλες τις χώρες βασίζονται σε κανόνες που δεν είναι διαπραγματεύσιμοι» υπογράμμισε ο Θάνος Κατσάμπας.


«Τις θέσεις της χώρας τις διαμορφώνουν μόνο ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Reuters.

«Παράθυρο» του ΔΝΤ για επιμήκυνση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτίμησε σήμερα ότι υπάρχουν «καλά επιχειρήματα» για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα, ώστε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για να παραταθεί (πέραν του 2014) το περιθώριο που έχει δοθεί στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» δήλωσε ο Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ