2012-09-14 08:03:04
Φωτογραφία για Το κατενάτσιο του ΥΠΟΙΚ στις ταμειακές μηχανές
Επί δύο χρόνια συζητιέται στο υπουργείο Οικονομικών η σύνδεση ταμειακών μηχανών με το TAXIS. Και από τον Μάρτιο του 2011 που ψηφίστηκε –κάτω από τη πίεση της Τρόικα- ο σχετικός νόμος που το προβλέπει, το οικονομικό επιτελεί περί άλλων τυρβάζει.

Μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, από το Σεπτέμβριο του 2011 επί ένα χρόνο ταλαιπωρείται στο ΥΠΟΙΚ. Δεν λέμε, υπήρξαν πολλές αλλαγές κυβερνητικού επιτελείου, αλλά όταν η ανάγκη το απαιτεί, τα πόδια βγάζουν φτερά... Το οικονομικό επιτελείο ωστόσο από το Φθινόπωρο του 2011 αποδεδειγμένα παίζει κατενάτσιο.

Ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς κράτησε την υπόθεση περίπου τρεις μήνες στο συρτάρι και στη συνέχεια, προς το τέλος του έτους το παρέπεμψε στην αρμόδια επιτροπή για τις τεχνικές προδιαγραφές. Η επιτροπή χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για τη σύνταξη των προδιαγραφών και εν τέλει τον Μάιο απεστάλησαν για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τελευταία, παρά τον γραφειοκρατικό χαρακτήρα της, ενέκρινε τις προδιαγραφές μέσα σε ένα μήνα και πλέον όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση.


Ωστόσο, η σχετική απόφαση από τις αρχές Αυγούστου παραμένει στο γραφείο του νέου υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη. Η νέα καθυστέρηση εκπλήσσει την αγορά, με δεδομένο ότι ο νέος υφυπουργός ούτε ως παλαιοκομματικός, αλλά ούτε και κάποιος που δεν γνωρίζει την αγορά και το συμβαίνει... Οι εκτιμήσεις άλλωστε αναφέρουν 8 έως 10 δίσ. ευρώ τις απώλειες από τον μη αποδιδόμενο ΦΠΑ, τον οποίο οι ίδιοι οι επαγγελματίες (εστιάτορες, καταστήματα λιανικής κ.λπ.) τον εισπράττουν.
moneypro.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ