2012-09-14 08:53:09
Φωτογραφία για Που θα ήταν η Αμερική χωρίς τον Bernanke?
Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Πού θα ήταν η αμερικανική οικονομία χωρίς τον Ben Bernanke ή πιο σωστά χωρίς την κεντρική τράπεζα σε ενεργό ρόλο; Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι μόνο για να ανεβάζει τα χρηματιστήρια αλλά παίρνει τις αποφάσεις της με βάση την διαμόρφωση των συνθηκών ανεργίας και απασχόλησης, που επικρατούν σύμφωνα με όσα ανέφερε ο "μεγάλος". 

 Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι και η πολύπαθη Ευρώπη αποκτά κεντρική τράπεζα, η οποία θα έχει ευρύτερο ρόλο και θα υποστηρίξει την επιβίωση του νομίσματος, τη σύγκλιση των οικονομιών και τελικά τον εξανθρωπισμό των κοινωνιών. Η ανάπτυξη ου γαρ έρχεται μόνη και αυτό ας ελπίσουμε, ότι σταδιακά θα γίνει και το σκεπτικό της νέας ΕΚΤ, που έχει ενεργοποιηθεί σε νέες κατευθύνσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, θα το δούμε να αναπτύσσεται στην πράξη. 

Το περιβάλλον που διαγράφεται για την ελληνική οικονομία είναι προνομιακό από αυτής της πλευράς αλλά και από της πλευρά του διαγραφόμενου OSI. Η μόνη παρωνυχίδα διαρκείας είναι η αφομοίωση των μέτρων, που θα έπρεπε από επικοινωνιακής πλευράς τουλάχιστον να συνοδεύονται από αναπτυξιακής κατεύθυνσης παρεμβάσεις. 


Όπως και να χει, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα για την ελληνική οικονομία, που βρίσκει τον δρόμο της. Ο μήνας αυτός είναι σημαντικός, γιατί το πακέτο της Τρόικας πρέπει να συνοδευτεί με ανταλλάγματα, αλλιώς η ύφεση θα βαθύνει. Και το κυριότερο, οι πιστωτές θα πληρώσουν τώρα λάθη που θα αφορούν κουρέματα στα δικά τους δάνεια. 

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Πάπας στον Λίβανο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Πάπας στον Λίβανο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ