2012-09-14 08:46:29
Φωτογραφία για Η κρυφή συμμαχία της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή
Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του παράλογου, το ξέρουμε και το έχουμε ουσιαστικά αποδεκτεί Φαίνεται όμως ότι παράνοια έχει πλέον κυριεύσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τις προηγούμενες ημέρες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ακούγονταν φωνές έντονης καταδίκης των φασιστικών μεθόδων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα το θέμα έφτασε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου για συζήτηση και φαινόταν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν η κοινή καταδίκη του ναζιστικού αυτού μορφώματος από όλα τα κόμματα.

Αλλά αποδεικνύεται ότι η παράνοια κυρίευσε του βουλευτές σύσσωμης της Αριστεράς, ανανεωτικής, κινηματικής και δογματικής, οι οποίοι ψήφισαν λευκό γιατί λέει η απόφαση δεν ήταν τόσο καταδικαστική όσο θα ήθελαν.

Πραγματικά δεν πάμε καλά. Σε μερικές ημέρες κανένας δεν θα θυμάται τη δικαιολογία του λευκού. Αυτό που θα μείνει είναι ότι οι αριστεροί βουλευτές δεν ψήφισαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.


Οι κύριοι λοιπόν αυτοί που θέλουν να τους χαρακτηρίζουν ως δημοκράτες είναι πρώτα απ’ όλα ανιστόρητοι. Γιατί δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζουν ότι την ίδια λογική είχαν και οι κομουνιστικές Δυνάμεις στης Γερμανίας κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και δεν συνεργάστηκαν με τους σοσιαλδημοκράτες στην προσπάθεια αναχαίτισης της χιτλερικής λαίλαπας η οποία κατέληξε στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από τον Χίτλερ.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα; Έχουμε χάσει τόσο πολύ την αίσθηση της πραγματικότητας; Θέλουμε να βγούμε από αυτή τη λαίλαπα της κρίσης που μαστίζει τέσσερα τουλάχιστον χρόνια τη χώρα; Θέλουμε να προφυλάξουμε, αυτή την έστω ανάπηρη Δημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου που με τόσο αίμα και θυσίες κατακτήθηκε;

Αν ναι, τότε οι πρακτικές σαν αυτές της Πέμπτης πρέπει να εκλείψουν. Η καταδίκη των φασιστικών μεθόδων της Χρυσής Αυγής έπρεπε να είναι ομόθυμη από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έστω και αν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα ήθελαν.

Γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι η μη καταδίκη των φασιστικών μεθόδων από την Αριστερά. Και αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πρωτίστως στα παιδιά μας. Στα μάτια τους φαίνεται σαν συμμαχία.

Όταν καταλάβει όμως το λάθος της θα είναι πλέον αργά. Και θα είναι ένα ακόμα λάθος στα τόσα που έχουν γίνει από την Αριστερά στην Ελλάδα.

Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία!
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ