2012-09-14 10:59:09
Φωτογραφία για Ερχονται οι πρώτες βροχές
To πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του φετινού φθινοπώρου επηρεάζει από χθες το βράδυ τον καιρό της χώρας μας.

Όπως δήλωσε o μετεωρολόγος της Realnews Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «το σύστημα αυτό πρόκειται να δώσει μέχρι την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο καθώς και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας. Δεν φαίνεται να επηρεαστούν η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα μεγαλύτερα ύψη βροχής φαίνεται ότι θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα»

Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, και αργότερα στη δυτική – κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία. Οι κάτοικοι της Αττικής και της Βοιωτίας θα πρέπει να περιμένουν καταιγίδες το Σάββατο.

Οι άνεμοι σήμερα θα είναι παντού νότιοι, στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα και 8 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 28-30 βαθμούς μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ άστατος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή. Πιο αναλυτικά:

Παρασκευή: Oι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας και πιθανόν τη βόρεια Πελοπόννησο.

Σάββατο: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο βορειοδυτικό Αιγαίο.

Κυριακή: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο αρχικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ