2012-09-14 10:59:02
Φωτογραφία για Διατροφή για να αποκτήσετε ένα λαμπερό και σφριγηλό δέρμα!
Ένα ωραίο και υγιές δέρμα μας κάνει ελκυστικότερους και πιο αποδεκτούς από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Το υγιές δέρμα είναι ο καθρέπτης του υγιούς σώματος και του υγιούς οργανισμού. Για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και λαμπερό είναι απαραίτητη η τήρηση μιας ισορροποιήμενης διατροφής. Ποιές τροφές πρέπει να περιλαμβάνει;

Απαντήσεις δίνει στο www.Life2day.gr Έφη Δέδε-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια-Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

H ισορροποιημένη διατροφής πρέπει να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς επίσης και κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών.

Συγκεκριμένα, τα θρεπτικά συστατικά που αποτελούν την ¨ασπίδα¨ του δέρματος και μας βοηθούν να είναι σφριγηλό το σώμα είναι :

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α και συγκεκριμένα τα καροτονοειδή δρουν ως αντιοξειδωτικά, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες που σταδιακά βλάπτουν την επιδερμίδα μας.


Πηγές:ντομάτα, καρότο, κολοκύθι, γκρέιπφρουτ, πεπόνι , μάνγκο.

Βιταμίνη Β5

Γνωστή ως ¨ωραιοποιητική¨ βιταμίνη απορροφάται καλά από το δέρμα και ασκεί επουλωτική δράση και ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος.

Πηγές: Βασιλικός πολτός, μαγιά μπίρας, ρύζι, ηλιόσποροι, σόγια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί, όσπρια, κρόκος αυγού.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που αποτελεί δομικό συστατικό του δέρματος και άλλων οστών. Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλές προσλήψεις βιταμίνης C σχετίζονται με χαμηλότερη πιθανότητα για την εμφάνιση των ρυτίδων

Πηγές: πιπεριά, λάχανο, ντομάτα, μπρόκολο, κουνουπίδι, μαϊντανός, φράουλες, εσπεροειδή, ακτινίδια, ροδάκινο.

Βιταμίνη Ε

Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και ενισχύει την αντοχή του δέρματος κατά της ηλιακής ακτινοβολίας.

Πηγές: σολομός , όσπρια, αμύγδαλα, φυλλώδη λαχανικά, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο.

Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 έχει αναφερθεί ως ¨παράγοντας αντιγήρανσης¨. Τα κύτταρα του σώματος μπορεί να μετατραπούν σε αποθήκες τοξικών καταλοίπων. Όταν προσλαμβάνεται επαρκή ποσότητα συνενζύμου Q10, τα κύτταρα αποβάλουν τις τοξίνες και η χροιά του δέρματος γίνεται πιο σφικτή. Καλή πηγή θεωρείται το σκουμπρί.

Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω3 και ω6)

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω3 λιπαρά οξέα δρουν ευεργετικά προστατεύοντας το δέρμα από ξηρότητα και ατροφία που οδηγεί στη σταδιακή γήρανση του,

Πηγές: ψάρια, θαλασσινά, ιχθυέλαια, καρύδια, σογιέλαιο, φυτικά έλαια, ξηροοίκαρποί, εμπλοιτισμένη μαλακή μαργαρίνη.

Νερό

Με την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζεται στο δέρμα μία προοδευτική αφυδάτωση. Καταναλώνοντας τις απαιτούμενες ποσότητες νερού (8-10 ποτήρια) καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την ελαστικότητα του δέρματος, αποτρέποντας παράλληλα τη δημιουργία ραγάδων και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Επίλογος: Το να έχουμε ένα όμορφο και υγιές δέρμα εξαρτάται και από το “πιάτο” μας. Απαιτείται ισορροπημένη διατροφή με κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων και επαρκής πρόσληψης υγρών. Η ομορφιά του δέρματος ξεκινάει από μέσα μας.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ