2012-09-14 16:30:05
Φωτογραφία για Λουκαΐδης: Ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να καμουφλάρει τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του
Η πολιτική της σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και η προστασία του πλούτου και των μεγάλων κερδών, είναι καταγεγραμμένη μέσα από τις πράξεις του κόμματος του Νίκου Αναστασιάδη, δήλωσε την Παρασκευή ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Όπως είπε, ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του, το τελευταίο διάστημα επιχειρούν συστηματικά να καμουφλάρουν τις γνωστές νεοφιλελεύθερες θέσεις τους στην οικονομία.

Τελευταίο κρούσμα, είπε, «υπήρξε το άδειασμα του βουλευτή του Συναγερμού κ. Μάριου Μαυρίδη, ο οποίος απλώς επανέλαβε τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του Συναγερμού για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και για μεταφορά στους ώμους των εργαζομένων του συνόλου των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης και της κρίσης του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, προχώρησε στη δημόσια προβολή της θέσης ότι είναι ισορροπημένα τα μέτρα που προτείνει η Τρόικα».


Κατά τον κ. Λουκαϊδη, πρώτη φορά από πλευράς Συναγερμικού αξιωματούχου γίνεται αυτή η δημόσια αποκάλυψη για τον τρόπο που αντικρίζει τα μέτρα της Τρόικας ο Συναγερμός και ο κ. Αναστασιάδης.

Ωστόσο, είπε, ολόκληρος ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μαυρίδης είναι οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη, του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Συναγερμού, «τις οποίες ακούγαμε καθημερινά εν είδη φάλτσης νεοφιλελεύθερης χορωδίας, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια».

Αναφέροντας ότι «καμιά προεκλογική μεταμόρφωση και μεταμφίεση του κ. Αναστασιάδη δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες περί του αντιθέτου», ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι είναι πολύ νωπές στην μνήμη των πολιτών όχι απλώς οι δηλώσεις, αλλά και οι πράξεις, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και η γενικότερη στάση και φιλοσοφία του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.

Η επιθυμία τους να φέρουν στην Κύπρο την Τρόικα από πέρσι όταν απέρριπταν το ρωσικό δάνειο των 2,5δις ευρώ, αλλά και η προσπάθεια τους να εκβιάσουν την ταχεία υπογραφή του μνημονίου ανεξαρτήτως του περιεχομένου καταδεικνύουν τις πραγματικές τους θέσεις, είπε, όπως και η σιγή ιχθύος που τηρούν απέναντι στην ουσία των μέτρων που εισηγείται η Τρόικα.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι αν έστω και για προεκλογικούς σκοπούς «θα ακούσουμε τον κ. Αναστασιάδη, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Συναγερμό να τάσσονται ξεκάθαρα κατά της κατάργησης της ΑΤΑ, κατά της κατάργησης του 13ου μισθού, κατά των ισοπεδωτικών μειώσεων μισθών, κατά των μετοχοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, κατά της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης, τότε θα είναι ευπρόσδεκτο το mea culpa τους και η αυτοαναίρεση τους και σε ότι αφορά την πολιτική τους στην οικονομία».

Εάν μάλιστα ακόμη και σήμερα, είπε, «καταθέσουν μια έστω πρόταση ή μέτρο που θα αφορά τη συνεισφορά του πλούτου και των κερδών θα είναι διπλά ευπρόσδεκτη η αυτοακύρωση τους και η παραδοχή ότι εσφαλμένα αναλάμβαναν νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως για τη φορολόγηση του εφάπαξ, για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στο 65ο έτος της ηλικίας και γενικότερα για μέτρα που στοχεύουν τους εργαζομένους. Ίδωμεν», κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτησε νάρκη ο Στουρνάρας!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτησε "νάρκη" ο Στουρνάρας!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ