2012-09-18 18:44:04
Φωτογραφία για Τρόικα: Κόψτε άλλα 2 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις
Αμετακίνητη εμφανίζεται την ίδια ώρα η τρόικα, η οποία ζητά περισσότερες περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Στον αέρα βρίσκεται ακόμη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς οι σημαντικές δυσκολίες και οι εκκρεμότητες για να κλείσει το πακέτο των μέτρων καθυστερούν την συνάντηση των «τριών» προκειμένου να μπουν οι τελικές σφραγίδες στο «σίριαλ» με τα 11,5 δισ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζουν κυβερνητικά στελέχη, κάθε λεπτό μετράει και οι επαφές υπουργών με την τρόικα αλλά και -φυσικά- τον πρωθυπουργό είναι συνεχείς προκειμένου να υπάρξει τάχιστη πρόοδος.

Τα περιθώρια, πάντως, ήδη στενεύουν ασφυκτικά δεδομένου ότι η συνάντηση των αρχηγών πρέπει να γίνει Τετάρτη ή Πέμπτη, καθώς μεθαύριο το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Ιταλία όπου και θα συναντήσει τον Μάριο Μόντι και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων).

Ήδη, οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννςη Στουρνάρας και συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συναντά την τρόικα.


«Κόψτε άλλα δύο δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις» λέει η τρόικα

Με την κυβέρνηση να δίνει «μάχη» για να καλύψει την «τρύπα» των 4 δισ. ευρώ, οι εκπρόσωποι των δανειστών διαμηνύουν ότι πρέπει τα μισά (2 δισ. ευρώ) να αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σενάριο για την αύξηση των ορίων ηλικίας αρχίζει να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- δε θα είναι αρκετό καθώς το δημοσιονομικό όφελος θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ Σε κάθε περίπτωση, από το οικονομικό επιτελείο διαμηνύουν ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να «κλείσει»μέχρι την Κυριακή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ