2012-09-19 07:07:04
Φωτογραφία για Περικοπές 615 θέσεων εργασίας θα κάνει η Siemens
Σε περικοπή 615 θέσεων εργασίας στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας που διατηρεί στις Η.Π.Α. προχωρά η Siemens λόγω της σημαντικής πτώσης των παραγγελιών και της υψηλής φορολογίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι περικοπές ανέρχονται περίπου στο 1/3 του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας στα εργοστάσια αιολικής ενέργειας των Η.Π.Α..

«Η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική μείωση νέων παραγγελιών σε αυτή την ατυχή συγκυρία, συνεπώς μειώνεται και η απασχόληση σε αυτό το τμήμα του βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Περίπου τα 2/3 των απολύσεων θα γίνουν στο εργοστάσιο του Μάντισον (πολιτεία Αϊόβα), το οποίο η Siemens εγκατέστησε το 2006 και έγινε πρωτοσέλιδο όταν ο πρόεδρος των Η.Π.Α. πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη το 2010. Το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου θα μειωθεί σε 220 υπαλλήλους από 627 που είναι σήμερα. Οι υπόλοιπες απολύσεις θα γίνουν στα κέντρα που βρίσκονται στο Κάνσας και τη Φλόριντα.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις αποτελούν πλήγμα στην ολοένα αυξανόμενη δυναμική της Siemens στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εκτιμάται ότι η εταιρεία έχει επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στις Η.Π.Α. προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ