2012-09-19 08:20:03
Φωτογραφία για Που οφείλονται οι συχνοί πονοκέφαλοι;
Το φθινόπωρο δείχνει να έχει μπει. Ήδη ο καιρός είναι μουντός, με συννεφιά, που και που βρέχει, ενώ ταυτόχρονα οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε επίπεδα άνω των 25 βαθμών.

Ζέστη λοιπόν, μουντάδα, και υγρασία. Επηρεάζουν όλα αυτά και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ή έστω να νιώθουμε το κεφάλι μας βαρύ; Πολλά είναι τα αίτια των πονοκεφάλων που καταγράφουν οι επιστήμονες. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι οι απότομες μεταβολές του καιρού όπως αυτές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αλλά και το στρες ή η κακή διατροφή.Ειδικότερα, οι κυριότεροι παράγοντες είναι:

Το άγχος και το στρες στο οποίο αποδίδεται από Αμερικανούς ερευνητές το 80% των περιπτώσεων ημικρανίας σε ενήλικες. Οι καιρικές μεταβολές είναι ιδιαίτερα εμφανείς αυτή την περίοδο στην Ελλάδα.

Την περίοδο που αλλάζει ο καιρός είναι πιο συχνές οι ημικρανίες εξαιτίας της αλλαγής στις βαρομετρικές πιέσεις σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Neurology.

Όμως σημαντικό ρόλο στον πονοκέφαλο φαίνεται ότι παίζει και η έλλειψη ύπνου καθώς μένει σε χαμηλά επίπεδα η σεροτονίνη που είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι επίσης η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προς κατάργηση τα πανηγύρια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς κατάργηση τα πανηγύρια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ