2012-09-19 08:13:04
Φωτογραφία για Δέκα tips για πιο αποδοτική εργασία
Άσχετα με το επάγγελμα του καθενός, όλοι μας θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί και σωστοί στη δουλειά μας. Είτε για προσωπική ικανοποίηση, είτε γιατί αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα αφεντικά μας στο μέλλον. Παρακάτω σας έχουμε 10 tips για πιο αποδοτική εργασία, τα οποία αν ακολουθήσετε, δεν θα χάσετε 1. Κάντε μία λίστα με τους στόχους της ημέρας.

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να ασχολείστε με ανούσια πράγματα αντί να δουλεύετε, Αντ' αυτού, κάντε μία λίστα με τα πράγματα που έχετε να κάνετε, και εγγυημένα δεν θα δουλέψετε λεπτό παραπάνω. Άλλωστε, είναι προτιμότερο να δουλέψετε εντατικά και μετά να απολαύσετε ένα ποτό με την παρέα σας, παρά να χαζεύετε και να χάσετε όλη σας την μέρα στη δουλειά.

2. Βάλτε σε προτεραιότητα τους στόχους σας

Αρκετές φορές, και συμβαίνει συχνά, δεν καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε όλες μας τις δουλειές. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα με το τι έχετε να κάνετε κάθε μέρα και από τα πιο σημαντικά στα λιγότερο. Έτσι, στο τέλος της ημέρας, μπορεί να έχετε εκκρεμότητες αλλά τουλάχιστον θα έχετε ξεμπερδέψει με τα σημαντικά.


3. Τελειώνετε κάτι πριν αρχίσετε κάτι άλλο

Μία μεγάλη παγίδα, είναι να αφήνουμε μία δουλειά επειδή ίσως μας κούρασε ή για να ξελαμπικάρει το μυαλό μας και να καταπιανόμαστε με κάποια άλλη. Με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της ημέρας δεν θα έχουμε τελιώσει με καμία δουλειά, και θα είμαστε αναγκασμένοι να καταπιαστούμε και με τις δύο την επόμενη μέρα.

4. Ανακαλυψτε ποια ώρα της ημέρας είστε πιο αποδοτικοί

Σίγουρα έχετε ακούσει άτομα να λένε ότι είναι πρωινοί ή βραδινοί τύποι. Αυτό ισχύει για όλους μας. Ανακαλύψτε κι εσείς ποια ώρα της ημέρας φτάνετε στο peak της απόδοσής σας και οργανώστε ανάλογα τις δουλειές σας.

5. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας

Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και καλώς ή κακώς είναι αλήθεια. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και αποφύγετε να δουλεύετε πολλές ώρες ασταμάτητα. Κάντε μικρά διαλείμματα, πιείτε νερό ή μιλήστε στο τηλέφωνο με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

6. Μην αποσπάστε από άλλα πράγματα

Αν κατά τη διάρκεια της εργασίας σας έχετε ανοιχτό το mail σας ή ακόμα χειρότερα το chat στο facebook, τότε είναι σίγουρο ότι θα τελειώσετε τις δουλειές σας στη διπλάσια ώρα από αυτή που αρχικά είχατε υπολογίσει. Γι' αυτό, κλείστε τα, και χρησιμποιήστε τα μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας.

7. Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Μη στοχεύετε σε στόχους που δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέχρι το τέλος της ημέρας. Είναι αδύνατο να ολοκληρώσετε μέσα σε μία μέρα 10 διαφορετικά projects, οπότε είναι μάταιο να προσπαθείτε να χωρέσετε στο πρόγραμμά σας πράγματα τα οποία ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα καταφέρετε.

8. Οργανώστε την επόμενη μέρα

Όταν έχετε ένα γενικό πλάνο με τις υποχρεώσεις σας, και καλύτερη απόδοση θα έχετε και πιο σύντομα θα ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας. Μάλιστα, αν κάποια μέρα τελειώσετε νωρίτερα τη δουλειά σας, καλό θα ήταν να σχεδιάσετε το πλάνο της επόμενης.

9. Κοιμηθείτε καλά και τρώτε υγιεινά

Είναι σίγουρο ότι αν κοιμάστε 5 ώρες την μέρα, δεν θα μπορέσετε να αποδώσετε αυτά που πρέπει την επόμενη μέρα στη δουλειά. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες και φροντίστε τη διατροφή σας ώστε να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα συστατικά.

10. Οργανώστε το γραφείο σας

Αν όλα σας τα πράγματα βρίσκονται σε τάξη, τότε αυτό σας προδιαθέτει θετικά να εργαστείτε με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό. Ένα ακατάστατο γραφείο, στο οποίο επικρατεί κυριολεκτικά χάος, μπορεί να σας δημιουργήσει παραπάνω εργασιακό στρες με αποτέλεσμα να πελαγώσετε και τελικά να μην καταφέρετε τίποτα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ