2012-09-19 08:27:05
Φωτογραφία για Ford Mondeo με κινητήρα 1.0 EcoBoost
Η Ford παίζει δυνατά το χαρτί του καινοτομικού βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost. Η τρικύλινδρη μονάδα, που πρωτοεμφανίστηκε στο οδηγοκεντρικό Focus...και συνέβαλε στην αναρρίχηση του στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, σύντομα θα κινεί τα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας. Μετά το νέο B-MAX και το ανανεωμένο Fiesta, ήλθε η σειρά του καινούργιου Mondeo.

Το μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford. Προγραμματίστηκε η παραγωγή τριών αμαξωμάτων, 5θυρο, στέσιον βάγκον και 4θυρο.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι μια έκφραση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Ξεχωριστά στοιχεία: η χαμηλή γραμμή οροφής, η αναδιπλούμενη πανοραμική ηλιοροφή, η τραπεζοειδής μάσκα, το καπό, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς αποκλειστικά με λυχνίες LED. Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει προβολείς με λυχνίες LED για μεγάλη/μεσαία σκάλα και φλας. Προσφέρουν ταχύτερο φωτισμό και είναι πιο ανθεκτικοί και αποδοτικοί ενεργειακά σε σχέση με τους παραδοσιακούς προβολείς πυράκτωσης. Επίσης, προσαρμόζουν την προβολή της δέσμης στην ταχύτητα του οχήματος. Το εσωτερικό προσφέρει υψηλά επίπεδα εργονομίας και άνεσης, ενώ διακρίνεται και για την ανώτερη ποιότητα κατασκευής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το νέο 4θυρο Mondeo HEV είναι το πρώτο υβριδικό επιβατικό της μάρκας για την Ευρώπη. Συνδυάζει έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό κινητήρα. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 35kW και επιτυγχάνει χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Για πρώτη φορά θα διατίθεται τετρακίνητη έκδοση Mondeo AWD με κινητήρα ντίζελ.

Λανσάρει στην κατηγορία το σύστημα SYNC, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει -μέσω φωνητικών εντολών- τις λειτουργίες των συσκευών τηλεφώνου, κλιματισμού, πλοήγησης κ.ά.

Τομή και στην ασφάλεια, αφού λανσάρει στην Ευρώπη τις ζώνες ασφαλείας για τους πίσω επιβάτες με ενσωματωμένο αερόσακο. Είναι σχεδιασμένες να περιορίζουν τους τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα και τον θώρακα των πίσω επιβατών. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ζώνη διογκώνεται άμεσα, για να διασκορπίσει τις δυνάμεις κρούσης σε μία επιφάνεια του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με μία συμβατική ζώνη ασφαλείας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ