2012-09-21 19:35:03
Φωτογραφία για Κομισιόν: Η τρόικα αποχωρεί από την Αθήνα για να επιστρέψει σε μια εβδομάδα
Την αποχώρηση των αξιωματούχων της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, σημειώνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστέψει σε μια εβδομάδα στην Αθήνα, ενώ επισήμανε πως η έκθεση αξιολόγησης αναμένεται τον Οκτώβριο.

Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες (τα τεχνικά κλιμάκια) της τρόικας, προσθέτοντας ότι η «φυσική παρουσία» των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό. Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα».


Κάνοντας λόγο για «δραματοποίηση» του γεγονότος από τα ΜΜΕ, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ επισήμανε ότι κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπήρξαν εντατικές και παραγωγικές, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής, η τρόικα έχει επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

Τέλος, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ