2012-09-25 03:17:04
Φωτογραφία για Χωρίς Εφορία και Ειρηνοδικείο κινδυνεύει να μείνει η Νέα Ιωνία
Ζήτημα μεταφοράς δύο σημαντικών δημόσιων υπηρεσιών της Νέας Ιωνίας, της Εφορίας και του Ειρηνοδικείου, που εξυπηρετούν καθημερινά έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας αποκάλυψε η συζήτηση που έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, ορατό είναι το ενδεχόμενο μεταφοράς της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου στο βωμό της συγχώνευσης κρατικών υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα θέμα που αν τελικά προχωρήσει αναμένεται πως θα υπάρξουν συνέπειες για τη Νέα Ιωνία τόσο στην καθημερινότητα των κατοίκων όσο και στην οικονομική ζωή της πόλης.

• Μπρος - πίσω με τις Εφορίες

Αναφορικά με τις ΔΟΥ της περιοχής μας αν και αρχικά είχε προκριθεί ως εφορία υποδοχής εκείνη του Ηρακλείου στην πορεία προτιμήθηκε η Εφορία της Νέας Ιωνίας που σήμερα στεγάζεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Μάλιστα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας έχουν μεταφερθεί, όπως γράψαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, τμήματα από τις όμορες Εφορίες της Φιλαδέλφειας και Ηρακλείου
. Ωστόσο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Ιωνία Νέα Άποψη”, κ. Παναγιώτης Μανούρης αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πληροφορία που πήρε από καλά πληροφορημένη πηγή, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, πως υπάρχει θέμα συγκέντρωσης των εφοριών της περιοχής στο Ηράκλειο λόγω οικονομικού οφέλους αναφορικά με τη στέγαση των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα ο κ. Μανούρης ανάφερε πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα η ΔΟΥ Ηρακλείου Αττικής έχει καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία παραχωρεί δωρεάν το κτίριο για τη στέγαση των εφοριών με μοναδική υποχρέωση του δημοσίου να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα.

Αφού γνωστοποίησε αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Μανούρης ζήτησε από τη διοίκηση να εξετάσει το θέμα. Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης είπε πως δεν γνωρίζει κάτι επί αυτής της νεότερης εξέλιξης τονίζοντας πως έχει μείνει και αυτός με την ενημέρωση ότι στη Νέα Ιωνία μεταφέρονται οι ΔΟΥ Φιλαδέλφειας και Ηρακλείου. Ουδεμία επίσημη ενημέρωση, όμως, δεν υπάρχει επί του θέματος και στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Ωστόσο, ο Χ-τύπος διασταύρωσε την είδηση από έγκυρη πηγή μαθαίνοντας πως πραγματικά έχει κατατεθεί η ανωτέρω πρόταση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου εδώ και ένα μήνα και η οποία έχει προωθηθεί στο Υπουργείο απ' όπου αναμένεται πλέον η τελική απόφαση. Και δεδομένης της οικονομικής ωφέλειας που θα υπάρχει αλλά και της δημοσιονομικής κατάστασης εκτιμάται πως μάλλον οδηγούμαστε σε μια αλλαγή δεδομένων αναφορικά με τη στέγαση των εφοριών της περιοχής μας

• Υπό εξέταση η συνένωση τριών Ειρηνοδικείων

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως, ο Δήμαρχος είπε πως αυτό που συζητείται είναι να μεταφερθεί το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας που σήμερα στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο Ionia Center (28ης Οκτωβρίου και Λ. Ηρακλείου). Το σενάριο εδώ είναι να συνενωθούν τα Ειρηνοδικεία Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου με πιθανότερο τόπο στέγασης στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Χ-τυπου οι εργαζόμενοι του Ειρηνοδικείου έχουν ήδη αντιδράσει έντονα στο ενδεχόμενο μετακόμισης της υπηρεσίας. Πάντως, στο σχέδιο διατάγματος που κατέθεσε προσφάτως ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τη συγχώνευση 150 Ειρηνοδικεία σε 17 εφετειακές περιφέρειες η Αττική είναι εκτός της λίστας.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ