2012-09-26 10:52:01
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ
H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κάλεσε την Ουκρανία και τη Γεωργία να διοργανώσουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και συζήτησε για την κρίση στην ευρωζώνη σε διάφορες συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες.

Στο ετήσιο υπερατλαντικό δείπνο που παρατίθεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε συναντήσεις με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους της.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλο η συνομιλία "επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία". Η Κλίντον "εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη", είπε Αμερικανός αξιωματούχος.

"Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ισπανία και την Ιταλία "μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος", υπογράμμισε ο αξιωματούχος.


Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου - Δ. Χριστόφια στη Νέα Υόρκη

«Παρ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το Κυπριακό είναι προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και θέλω να την ευχαριστήσω γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι «είμαστε σε δύσκολη θέση οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο λαοί με τα διάφορα οικονομικά ζητήματα και θα δώσουμε τη μάχη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θεριό ανήμερο ο Αμπντούν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θεριό ανήμερο ο Αμπντούν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ