2012-09-28 14:27:04
Φωτογραφία για Έρχονται ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα
Αντιμέτωποι με νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής - όπως ψωμί, αρτοσκευάσματα, κρέας και γαλακτοκομικά - κινδυνεύουν να βρεθούν οι καταναλωτές. Συγκεκριμένα, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι από τον Οκτώβριο οι αυξήσεις που θα περάσουν στα ράφια θα είναι 5% μεσοσταθμικά. Σύμφωνα με "Τα Νέα", το πρώτο κρούσμα ανατιμήσεων έκανε την εμφάνιση του ήδη στα άλευρα, καθώς οι αρτοποιοί έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν από τις αλευροβιομηχανίες τιμοκαταλόγους αυξημένους κατά 12% - 15%.

Εκφράζονται φόβοι ότι η αύξηση αυτή ότι θα μετακυλήσει στο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα.

Οι βιομήχανοι ισχυρίζονταί ότι για τις ανατιμήσεις ευθύνεται το υψηλό κόστος των πρώτων υλών που έφθασε σε νέα επίπεδα - ρεκόρ το καλοκαίρι.

Τον Αύγουστο, οι διεθνείς τιμές σε κρέας, γαλακτοκομικά, δημητριακά, λίπη και έλαια είτε παρέμειναν αμετάβλητες στα επίπεδα-ρεκόρ του Ιουλίου, είτε αυξήθηκαν ελαφρώς , σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, όσοι προμηθεύτηκαν πρώτες ύλες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκλεισαν συμβόλαια στις υψηλές αυτές τιμές.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέσα ο Τζιμπούρ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέσα ο Τζιμπούρ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ