2012-10-01 10:18:03
Φωτογραφία για ΣΛΟΥΚΑΣ : Ο ΠΗΧΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο πήχυς έχει ανέβει την φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Πρωταθλήματος Ελλάδας, όπως παραδέχτηκε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος όμως έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

«Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι για κάθε πρόκληση», δηλώνει στο "pamesports.gr", ο 22χρόνος Θεσσαλονικιός γκαρντ των ερυθρόλευκων. 

Ο Σλούκας τονίζει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμη παραπάνω την στήριξη του κόσμου του στην φετινή αγωνιστική περίοδο, πως ο νέος προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει να αποδείξει κάτι και ότι ο ίδιος ξεκινάει από το μηδέν για να κερδίσει τον καινούργιο κόουτς.

Σε ερώτηση ποια είναι η διαφορά για τον Ολυμπιακό σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ο 22χρόνος γκαρντ είπε: «Ξεκινάμε ως πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας και σίγουρα το δεδομένο αυτό μας δίνει ένα παραπάνω κίνητρο, γιατί όλοι θα θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή», απάντησε ο Σλούκας και πρόσθεσε ότι: «Από εκεί και πέρα ο «κορμός» της ομάδας παρέμεινε ίδιος και είναι κάτι το, επίσης, σημαντικό».


- Θα είναι πιο δύσκολη ή πιο εύκολη σεζόν, σε σχέση με την περασμένη;

«Θεωρητικά θα είναι πιο δύσκολη, αλλά ο Ολυμπιακός, όπως και πέρυσι, αρχίζει την αγωνιστική χρονιά με στόχο να κατακτήσει τρεις τίτλους. Ο πήχης έχει ανέβει φέτος, ελπίζουμε να έχουμε παρόμοια κατάληξη με πέρυσι».

- Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ήταν ότι ο κόσμος δεν περίμενε τόσα πολλά από εσάς. Φέτος όλοι θα περιμένουν να παραμείνετε στην κορυφή «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Δεν θα την χαρακτήριζα πίεση, αλλά θέληση για το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να κερδίζει και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι για κάθε πρόκληση».

- Αυτοπεποίθηση αισθάνεστε περισσότερη μετά την περασμένη σεζόν;

«Σίγουρα έχουμε έναν χρόνο επιπλέον εμπειρίας. Είμαστε δεμένοι ως ομάδα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο, δεν έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα και σίγουρα οι τίτλοι δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου ακόμη παραπάνω φέτος».

- Αυτό είναι και το μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Ναι, περιμένουμε ένα γεμάτο ΣΕΦ σε κάθε αγώνα και να στηρίξει ο κόσμος ένα νέο ξεκίνημα στην ουσία».

- Την προηγούμενη σεζόν έπρεπε να φτάσετε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας για να γεμίσει το γήπεδο...

«Είναι αλήθεια αυτό».

- Προσωπικά τι περιμένεις την νέα σεζόν; Την περασμένη αγωνιστική περίοδο άρχισες εκτός δωδεκάδας, αλλά στην συνέχεια, απέκτησες ρόλο και συνέβαλες στην κατάκτηση των δύο τίτλων.

«Έχω πει ξανά ότι η περασμένη ήταν λίγο περίεργη αγωνιστική χρονιά για μένα, ειδικά στην αρχή, που δεν υπολογιζόμουν από τον κύριο Ίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα λόγω συγκυριών και δουλείας, νομίζω ότι κέρδισα μια θέση στην ομάδα. Την φετινή σεζόν, όμως, ξεκινάω πάλι από το μηδέν, πρέπει να κερδίσω τον προπονητή, γιατί είναι νέος στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθώ να δίνω το 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες και πάνω από όλα να κερδίζει η ομάδα».

- Τι διαφορετικό θα δείξει ο Ολυμπιακός, μετά την αλλαγή προπονητή;

«Ο κύριος Μπαρτζώκας δεν έχει να αποδείξει κάτι. Είναι καταξιωμένος και με επιτυχίες στο παρελθόν. Η φιλοσοφία έχει μείνει η ίδια, εκτός από κάποιες προσθήκες του κόουτς, τις δικές του... πινελιές για να παίξουμε καλύτερα».

- Η... συνταγή θα μείνει ίδια, δηλαδή;

«Θεωρητικά ναι. Γρήγορο μπάσκετ, όπως έπαιζε και ο κύριος Ίβκοβιτς. Νομίζω ότι αυτό είναι το στυλ του κύριου Μπαρτζώκα και αυτό θα συνεχίσουμε να παίζουμε φέτος».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ