2012-10-05 05:03:02
Φωτογραφία για Κίνα: Σχολείο θάφτηκε στη λάσπη
Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 9 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Κίνα, στην νοτιοδυτική επαρχία της Yiliang όταν μία κατολίσθηση έθαψε σε τόνους λάσπης... το σχολείο τους μέσα σε λίγα λεπτά. Στο σχολείο βρισκόταν συνολικά 18 μαθητές και όλοι καταπλακώθηκαν από το χώμα και τα ερείπια του δημοτικού σχολείου.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν σήμερα το απόγευμα τις προσπάθειές τους για την εύρεση επιζώντων στα ερείπια του σχολείου, όπως και στα κοντινά σπίτια, όπου αγνοείται επίσης η τύχη ενός ενήλικα.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η κατολίσθηση έπληξε ακόμα δύο αγροικίες , σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, τρεις άνθρωποι κατάφεραν πριν από την κατολίσθηση να εγκαταλείψουν το ένα από τα δύο σπίτια που καταστράφηκαν και να γλιτώσουν.

Ο τοπικός αξιωματούχος για θέματα παιδείας Λιου Λεχουά δήλωσε ότι από την κατολίσθηση έπσπασε φράγμα σε έναν κοντινό ποταμό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας λίμνης, η οποία απειλούσε να πλημμυρίσει ένα χωριό.


Οι αρχές αναγκάστηκαν έπειτα από αυτό να απομακρύνουν περισσότερους από 800 ανθρώπους από την περιοχή για λόγους ασφαλείας.Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν στις εργασίες για την αποφυγή της πλημμύρας, πρόσθεσε ο Λιου.

Η ορεινή αυτή περιοχή είχε πληγεί στις 7 Σεπτεμβρίου από μια σειρά σεισμών, από τους οποίους είχαν χάσει τη ζωή τους 81 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί περίπου 800.

Αν και η χθεσινή ημέρα ήταν αργία σε όλη την Κίνα, οι μαθητές ήταν στο σχολείο για να αναπυρώσουν τη χαμένη ημέρα μετά το σεισμό .
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ