2012-10-05 08:50:08
Φωτογραφία για ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 15.000 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τη μη αξιοποίηση της λίστας των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, το υπουργείο Οικονομικών τρέχει να αξιοποιήσει τη λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν βγάλει στο εξωτερικό 22 δισ. ευρώ. 

Μετά τις διασταυρώσεις, εντοπίστηκαν 15.000 φορολογούμενοι που έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να ζητήσει φόρο 45% για τα ποσά αυτά, προσδοκώντας συνολικά έσοδα της τάξης των 2,250 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Τα Νέα'', κατόπιν εντολής του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ετοιμάζονται τα πρώτα ειδοποιτήρια.

Όπως φαίνεται, οι 15.000 φορολογουμενοι που έχουν βγάλει στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν θα κληθούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να φορολογηθεί με 45%.


Οι συνολικές αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων που βγήκαν στο εξωτερικό φθάνουν τα 5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι αν φορολογηθούν με συντελεστή 45% το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έσοδα 2,250 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι θεωρούνται ότι βρίσκονται σε γκρίζα ζώνη: δικαιολογείται δηλαδή μέρος των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό.

Τα ραβασάκια θα έχουν χαρακτήρα προσωπικής επιστολής και θα σταλούν στους φορολογούμενους έως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι 15.000 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να απαντήσουν.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ