2012-10-05 10:02:04
Φωτογραφία για Ο διευθυντής, ένα σκάνδαλο και ένας πράκτορας…
Έδρασε πάλι ο γνωστός «σκηνοθέτης» της ψευτιάς και της γελοιότητας Ντεντέ, σε μία ακόμη από τις πολλές προσπάθειες των τουρκοφρόνων της Θράκης να διαστρέψουν την πραγματικότητα και να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που οι ίδιοι αποκλειστικά φέρουν για το θέμα των παράνομων νηπιαγωγείων      Θυμάστε την ταινία του 1997 «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος» με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που είχε ως θέμα το “στήσιμο” από τον Λευκό Οίκο  και τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες ενός ψεύτικου πολέμου στα Βαλκάνια, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σεξουαλικά σκάνδαλα του προέδρου των ΗΠΑ;

Ε, εντάξει, εδώ στη Θράκη δεν είχαμε κάτι τόσο…σοβαρό, είχαμε ωστόσο – και με αφορμή πάντα το γνωστό θέμα με τα νηπιαγωγεία – άλλη μία από τις πολλές απόπειρες εκ μέρους των τουρκοφρόνων να παραχαραχτεί η πραγματικότητα, να στηθούν ψεύτικες ειδήσεις, να βγουν «λάδι» οι πραγματικοί υπαίτιοι γι’ αυτή την ιστορία (κάτι πολιτικάντηδες δηλαδή ή δημοσιογραφίσκοι, τύπου Ντεντέ ή Τζεγκίζ Ομέρ, που καλούσαν ανοιχτά τους μουσουλμάνους γονείς να παραβιάσουν τον νόμο) και να επιρριφθούν αντίθετα οι ευθύνες σε όσους κάνουν το απολύτως αυτονόητο (δηλαδή να τον εφαρμόζουν).


     Κοιτάξτε λ.χ. με τι θεατρικούς τρόπους επέλεξε πάλι τις προάλλες να…σκίσει το καλσόν του ο γνωστός (και για την…τριπλή του ιδιότητα) «σκηνοθέτης» της γελοιότηταςΑμπντουλχαλήμ Ντεντέ, βγάζοντας ξύγκι όχι από τη…μύγα, αλλά από το απολύτως ΤΙΠΟΤΕ! Ωρυόμενος δηλαδή για την επιβολή έγγραφης επίπληξης (σιγά τα ωά, καλέ!) στον αξιότιμο κύριο Κουράκ (1η φωτογραφία), διευθυντή του μειονοτικού δημοτικού σχολείου στον Εχίνο, που ενώ παρενέβη συνειδητά και κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία και ενέγραψε παρανόμως στο σχολείο (που προφανώς εκλαμβάνει ως προσωπικό τουρκοτσιφλίκι του) 22 παιδιά που είχαν φοιτήσει όχι σε δημόσια νηπιαγωγεία, αλλά στα παράνομα προξενικά, δέχθηκε μόνο αυτήν την κωμική ποινή, ενώ θα έπρεπε φυσικά να υποστεί κάποιες πολύ αυστηρότερες! Αυτήν την αστεία ιστορία ο (τριπλο)Ντεντέ (τον ξέρετε βέβαια, αλλά για την άκρως υποθετική περίπτωση που…αποθυμήσατε τα μούτρα του, δείτε τον στη 2η φωτογραφία) την αναβαθμίζει σε μέγα σκάνδαλο και σπεκουλάρει ασύστολα επ’ αυτής. Δεν χάνει όμως βέβαια την ευκαιρία (κατά τη γνωστή του πλέον συνήθεια) να παραστήσει για μια ακόμη φορά τον…επαναστάτη μαχόμενο δημοσιογράφο, που δεν διστάζει να τα βάλει και με τους «δικούς» του, ήτοι με επίσημους φορείς της μειονοτικής ηγεσίας (όπως π.χ. ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), κατηγορώντας τους για ανυπαρξία. Απολαύστε το πώς ακριβώς τα καταφέρνει όλα αυτά μαζί, στο παρακάτω κείμενο από την παλιοφυλλάδα του «Τρακιανίν Σεσί», στις 26/9/2012 (απ’ όπου βέβαια και η 1η φωτογραφία), το οποίο σας παραθέτουμε ολόκληρο (σε μετάφραση από το tourkikanea.gr):

     «ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

     ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΠΛΗΞΗ

     22 ομογενείς μας από τον Εχίνο της Ξάνθης οι οποίοι συνειδητά δεν έγραψαν τα παιδιά τους στο κρατικό νηπιαγωγείο που διδάσκει στα ελληνικά, όταν υπέβαλαν αίτημα εγγραφής των παιδιών τους στο δημοτικό μειονοτικό σχολείο του Εχίνου, ενημερώθηκαν πως η εγγραφή δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν υπάρχει πιστοποιητικό φοίτησης νηπιαγωγείου.

     Παρά το ότι στην περιοχή της Κομοτηνής παρόμοια θέματα λύθηκαν με την επέμβαση των βουλευτών, στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης το θέμα παραμένει και η εγγραφή των παιδιών δεν γίνεται. Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, λαμβάνοντας υπόψη την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών, παρά τις εγκυκλίους από τον συντονιστή και το ότι δεν εγγράφηκαν τα παιδιά, επέτρεψε να μπούνε στις τάξεις.

    Σχετικά με το θέμα ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει τα εξής: «Εγώ πιστεύω πως έπραξα το σωστό για τα παιδιά, για το σχολείο, και για την αρμονική και χωρίς προβλήματα εκπαιδευτική διαδικασία. Στον Εχίνο αυτή τη στιγμή δίνεται ένας αγώνας. Είναι ο αγώνας των γονέων των μαθητών. Ο κόσμος μας στηρίζει το σχολείο του. Διότι λένε πως ¨το σχολείο είναι δικό μας, το κτίριο είναι δικό μας και οι μαθητές είναι δικοί μας¨. Εμείς ως διοίκηση του σχολείου και ταυτόχρονα ως κάποιοι που ζουν σε αυτό το χωριό. ζητάμε και προσμένουμε το θέμα αυτό να λυθεί το συντομότερο δυνατό».

     Μετά από αυτό ο διευθυντής εκπαίδευσης παρέπεμψε τον διευθυντή στο πειθαρχικό και τον τιμώρησε με ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗΣ.

     Σύμφωνα με την διαδικασία, όλα φαίνονται να πηγαίνουν κανονικά. Όμως δεν είναι τόσο απλά. ΑΔΙΚΗΜΑ διέπραξε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας. Αυτό είναι που έστειλε εγκύκλιο για τη μη πραγματοποίηση της εγγραφής στο δημοτικό που είναι συνταγματική υποχρέωση.

     Αντίθετα με αυτό που προβλέπεται στην νομοθεσία πως επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο αλλά γίνεται η εγγραφή, τώρα δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο στους γονείς των παιδιών, αλλά κρίνονται ως υπεύθυνα τα 6χρονα μωρά και δεν γίνεται η εγγραφή τους στο δημοτικό.

     Και ενώ γίνονται όλα αυτά, οι πολύξεροι της μειονότητάς μας…σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν πλάκα μαζί μας.

     Ο βουλευτής μας – αφήστε άλλες μορφές δράσης – ούτε καν μια επερώτηση δεν μπόρεσε να υποβάλει στη Βουλή για αυτό το θέμα. Και μάλιστα ο βουλευτής μας είναι της αντιπολίτευσης, όχι κυβερνητικός.

     Από τον σύλλογο αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ξάνθης δεν είδαμε την παραμικρή κίνηση. Ένας διευθυντής δημοτικού παραπέμπεται άδικα στο πειθαρχικό, τιμωρείται και από εκεί δεν βγαίνει ούτε η παραμικρή δήλωση αλληλεγγύης. Μα τι είδους σύλλογος είναι αυτός, τι είδους επαγγελματική αλληλεγγύη είναι αυτή, δεν καταλάβαμε.

     ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ

     ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…»

     Για το ποια έκτακτα μέτρα βεβαίως έχει στο μυαλό του ο εν λόγω κολοσσός της δημοσιογραφίας (και σεσημασμένος…αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), δεν μπήκε καν στον κόπο να μας…ενημερώσει. Ίσως και να το κάνει την επόμενη φορά, που θα επινοήσει κάποιο νέο…σκάνδαλο!

Προξενείο Στοπ
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ