2012-10-05 13:22:02
Φωτογραφία για Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη και ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε χθες (4/10) το απόγευμα, με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από τη δεκαετία του 1990 από τη θητεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή τους στην ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον νέο Γενικό Γραμματέα καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό γραμματέα να επισπεύσει τη διαδικασία υπογραφής της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Διευθέτηση τμημάτων ρεμάτων του Δήμου Αλμωπίας» το οποίο έλαβε πρόσφατα θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας
. Η έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι απαραίτητη για την έκδοση στη συνέχεια Προεδρικού Διατάγματος καθορισμού οριοθέτησης και επικύρωσης των οριογραμμών των ρεμάτων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Για το συγκεκριμένο θέμα εξάλλου πρόκειται να έχει ειδική συνεργασία ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα σήμερα (5/10). Η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και η έκδοση ΦΕΚ με την οριοθέτηση των ρεμάτων αποτελούν βασική προϋπόθεση για την μελετητική ωρίμανση του έργου ώστε να μπορέσει να ενταχθεί η χρηματοδότηση και κατασκευή του στο ΕΣΠΑ. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει καταθέσει πρόταξη ένταξης του έργου στην Ενδιάμεση διαχειριστικής Αρχή του ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ. ήδη από τον Απρίλιο του 2012, με προϋπολογισμό έργου 12 εκατομ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τον κ. Καρούντζο βρέθηκε επίσης το θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου του κάμπου της Πέλλας αλλά και των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης που συγκροτούν το γεωθερμικό πεδίο της Λεκάνης της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε την αναγκαιότητα αναγνώρισης και χαρακτηρισμού των συγκεκριμένων γεωθερμικών πεδίων ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αξιοποίησή τους σε δραστηριότητες σχετικές με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Για το ίδιο θέμα έχει δρομολογηθεί και νέα συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ