2012-10-05 16:27:03
Φωτογραφία για Οι “κακόμοιροι” λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι είχαν μαζί τους και ναρκωτικά
Πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, εντοπίστηκε ακινητοποιημένο πνευστό ταχύπλοο σκάφος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 3,9 ν.μ. από τη βραχονησίδα «ΚΟΥΝΕΛΙ» της ν. Αγαθονησίου.

Μέλη του πληρώματος του πλωτού περιπολικού πλησίασαν με περιπολικό ταχύπλοο το ακινητοποιημένο σκάφος, διαπιστώνοντας την ύπαρξη τριών επιβαινόντων σε αυτό.

Οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες, ηλικίας 37, 33 και 20 ετών στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού προσπάθησαν να διαφύγουν, συνελήφθησαν από τα στελέχη του πλωτού περιπολικού και στη συνέχεια παραδόθηκαν στο Υπολιμεναρχείο της Πάτμου.

Από την έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του 37χρονου αλλοδαπού ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.

Από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν: η ναρκωτική ουσία, το πνευστό ταχύπλοο σκάφος και η εξωλέμβια μηχανή του
. Να συμπληρώσουμε πως πριν λίγες ημέρες 60 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στο ακριτικό Αγαθονήσι προερχόμενοι από τη Συρία, Αλγερία, Λίβανο , Αφγανιστάν και Παλαιστίνη , ενώ δεν έχει εντοπιστεί ο δουλέμπορος που οδήγησε το φουσκωτό μέχρι το Αγαθονήσι και εκτιμάται ότι είναι κάποιος που εμφανίζεται ως λαθρομετανάστης. Ο δήμαρχος Αγαθονησίου είχε δηλώσει ότι«πολλές φορές συμβαίνει να βρίσκονται εδώ περισσότεροι λαθρομετανάστες από τους 100 κατοίκους του νησιού». Σημειώνεται ότι και στο γειτονικό Φαρμακονήσι οι λαθρομετανάστεςαποβιβάζονται εκεί καθημερινά κατά κύματα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα για τη διαβίωση των λιγοστών Ελλήνων ακριτών.

parapona-rodou.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ