2012-10-06 02:02:21
Φωτογραφία για Τι θα συνέβαινε αν μία ημέρα όλες οι οθόνες μαύριζαν;
Σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, κάθε ημέρα, περίπλοκα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επιβλέπουν τη σωστή κίνηση των αεροσκαφών, συντονίζοντας τον «χορό» των προσγειώσεων και απογειώσεων, και φροντίζοντας για την ασφάλεια των επιβατών τους.

Ωστόσο, τι θα συνέβαινε αν, μία ημέρα, όλες οι οθόνες μαύριζαν;

Ο κίνδυνος της «κυβερνοτρομοκρατίας» (δημιουργία ‘χάους’, μέσω ψηφιακών επιθέσεων εναντίον δικτύων υπολογιστών, με στόχο την εξουδετέρωσή τους) απασχολεί όλο και περισσότερες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο τον κόσμο. Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Νομπλ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο της εμφάνισης αυτού του νέου είδους τρομοκρατίας σε συνδιάσκεψη πάνω στο θέμα των κυβερνοαπειλών η οποία έλαβε χώρα στο Χονγκ Κονγκ το Σεπτέμβριο του 2010.

Διαβάστε περισσότερα «Μέχρι τώρα έχουμε φανεί τυχεροί που τρομοκράτες δεν έχουν προβεί σε γενικευμένες κυβερνοεπιθέσεις- τουλάχιστον, όχι απ’όσο γνωρίζουμε» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας πως «κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ίσως να είναι θέμα ‘στιλ’. Οι τρομοκράτες προτιμούν την τεράστια κάλυψη από ΜΜΕ που συνεπάγονται επιθέσεις εναντίον τρένων ή κτιρίων. Αλλά μέχρι πότε;».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ