2012-10-06 07:49:03
Φωτογραφία για Επιφυλακτική η Φινλανδία για τον «φόρο Τόμπιν»
Η φινλανδική κυβέρνηση επιφυλάσσεται να απαντήσει αναφορικά με τη επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από κυβερνητικές πηγές.

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποια απόφαση για το εάν θα υποστηρίξει, ή όχι, την ευρωπαϊκή φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο δε θέλησε να κατονομασθεί.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι αρμόδιοι υπουργοί δεν πρόκειται να συνεδριάσουν εντός των προσεχών ημερών και συνεπώς η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν θα πει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο στους ομολόγους της στην ευρωζώνη πως η Φινλανδία παραμένει αναποφάσιστη.

Εδώ και εβδομάδες, ο φινλανδικός Τύπος κάνει υποθέσεις για μία επικείμενη απόφαση σε σύντομο διάστημα. Η Φινλανδία βρίσκεται μεταξύ των χωρών που το Βερολίνο και το Παρίσι πασχίζουν να πείσουν να εφαρμόσει τον φόρο, καθώς βάσει των κανόνων απαιτούνται τουλάχιστον εννέα κράτη μέλη της ΕΕ για να εφαρμοσθεί μία ενισχυμένη συνεργασία.


Στο Ελσίνκι, η συμμαχική κυβέρνηση είναι διχασμένη ανάμεσα σε υποστηρικτές του σχεδίου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η Ουρπιλάινεν--η οποία την Τετάρτη είχε δηλώσει πως θα ήταν «γελοίο» η Φινλανδία, ως κράτος μέλος, να μη συμμετάσχει σε έναν τέτοιο δασμό--και σε πολέμιους του φόρου, οι οποίοι τον βρίσκουν επιζήμιο για την εγχώρια αγορά εργασίας.

Ο πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν ακόμη δεν έχει εκφραστεί με σαφήνεια σχετικά με τον φόρο που θα επιβληθεί στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, στο 0,1% για τα ομόλογα και 0,01% για τα υπόλοιπα προϊόντα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χωρίς άμυνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χωρίς άμυνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ