2012-10-06 11:00:13
Φωτογραφία για Αν δεν γκρεμιστεί η διαπλοκή δεν θα έλθει η σωτηρία.
Γράφει ο Αιας

Εντρομα τα γιουσουφάκια της Διαπλοκής και των πολιτικών ανδρεικέλων από τα, ομολογουμένως, πρωτοφανή γεγονότα του Πενταγώνου. Διαπορούν διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους: Μα, είναι δυνατόν οι πεινασμένοι να μη σέβονται τα ιερά και τα όσια του καθεστώτος; Προφανώς εννοούν το καταρρέον καθεστώς της κλεπτοκρατίας, του πολυπλόκαμου συστήματος της Διαπλοκής, που τροφοδότησε τον παρασιτισμό και λεηλάτησε το δημόσιο χρήμα. Η εισβολή στις -υποτιθέμενες- καλύτερα φυλασσόμενες εγκαταστάσεις της χώρας, δεν αναδεικνύει μόνο την εικόνα ενός κράτους που διαλύεται. Αποτελεί προμήνυμα για την επερχόμενη τυφλή κοινωνική έκρηξη.

Η πείνα η μιζέρια και κοινωνική κατάθλιψη μαζί με την γενικευμένη απονομιμοποίηση του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού έχουν διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να τιναχτεί το …καπάκι.

Τα «ταμπούρλα της οργής» άρχισαν να κτυπούν δυνατά. Η Υποτέλεια και η Διαπλοκήθα αποτελειώσουν τη χώρα, ή η χώραθα διασωθεί, αρχίζοντας αγώνα κατά της Υποτέλειας και της Διαπλοκής;

Μόνη, ίσως, η Λούκα Κατσέλη, δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει: «Προτεραιότητα αποτελεί η ανασύνταξη ενός ενωτικού, προοδευτικού μετώπου για την ανατροπή μιας αδιέξοδης πολιτικής και ενός αναποτελεσματικού πελατειακού συστήματος διακυβέρνησης».
olympia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ