2012-10-06 11:00:08
Φωτογραφία για Το διπλό μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ
Το κλειδί που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ φέρνει μαζί της η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν την επίσκεψη της στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη, ως καθοριστικό βήμα για τη λύση του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα αλλά και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα , κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων Σαμαρά - Μέρκελ θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, παράλληλα με το αίτημα της διετούς επιμήκυνσης και το θέμα της διακράτησης έως το 2020 των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και πρέπει να αποπληρωθούν έως το 2016.

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που θα φέρει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρουν τα Νέα, αυτό θα είναι διπλό, αφενός παραμονή της χώρας στο ευρώ και αφετέρου στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα κινηθεί βάσει πρωτοκόλλου κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει συναντήσεις με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια ώρα στελέχη της καγκελαρίας δηλώνουν ότι στόχος της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα είναι να αποκατασταθεί μια ομαλοποίηση στην κρίση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όλα είναι καλά και πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ