2012-10-06 14:24:04
Φωτογραφία για Με διαδηλώσεις η Σύνοδος των 5+5 στη Μάλτα
Με διαδηλώσεις και σλόγκαν κατά των μέτρων λιτότητας υποδέχθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Βαλέτα, τους ευρωπαίους και βόρειο- αφρικανούς ηγέτες που συμμετέχουν στη διήμερη Σύνοδο των 5+5, στη Μάλτα.

Σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των διαδηλωτών ήταν Ισπανοί, Ιταλοί και Έλληνες που ζουν στη Μάλτα και ήθελαν να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στις χώρες τους.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο γάλλος πρόεδρος και οι πρωθυπουργοί της Μάλτας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «εξέτασαν την οικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ, ενόψει του ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης και της 19ης Οκτωβρίου».

Παράλληλα, οι ηγέτες των πέντε χωρών του βόρειου τμήματος της Μεσογείου «επανέλαβαν την έκκλησή τους για την ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων που υιοθετήθηκαν από το ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο». Ευχήθηκαν επίσης το επόμενο Συμβούλιο « να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός συστήματος ενιαίας τραπεζικής εποπτείας στην Ευρώπη, να αποφασιστεί αυτό πριν από το τέλος του έτους, και να τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιανουάριο του 2013».


Οι πέντε ηγέτες επιβεβαίωσαν επίσης «την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν από κοινού και να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση της σταθερότητας και της ενότητας της ευρωζώνης».

Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και οι ομολογοί του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καθώς και οι ηγέτες των πέντε χωρών του Μάγρεμπ (Μαυριτανία, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία και Λιβύη).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ