2012-10-06 15:02:59
Φωτογραφία για Νέο επεισόδιο στην τουρκοσυριακή μεθόριο
Ενα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, με τον τουρκικό στρατό να προβαίνει σε αντίποινα για την επίθεση με πυρά όλμων από την Συρία που έπληξαν την επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πυρά έπληξαν αγροτική περιοχή στο Γιαγλαντατζί, κοντά στο χωριό Γκιουβετσί, στα σύνορα με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Το πρακτορείο επισήμανε πως τα τουρκικά στρατεύματα απάντησαν αμέσως στα συριακά πυρά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα. Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Χθες το απόγευμα, ένα ακόμη θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας, όπου έπεσε και πάλι οβίδα όλμου από τις περιοχές της Συρίας. Σε νέα αντίποινα προχώρησε αμέσως ο τουρκικός στρατός, σφυροκοπώντας στόχους στο συριακό έδαφος. Σε νέα αντίποινα προχώρησε αμέσως ο τουρκικός στρατός, σφυροκοπώντας στόχους στο συριακό έδαφος.


Διαβάστε περισσότερα Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς μετά τις βολές όλμου που δέχθηκε άλλη μία κοινότητά της στα νότια έδαφη της χώρας από τη συριακή πλευρά των συνόρων, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, ενώ επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η νέα συριακή επίθεση έπληξε την μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού περί τις 19.30, ώρα Ελλάδος. Ούτε από την συριακή επίθεση, ούτε από την απάντηση της Τουρκίας υπήρξαν τραυματίες.

Η οβίδα έπεσε 50 μέτρα μέσα στο έδαφος της Τουρκίας κοντά στο Ασαγί-πουλούγιαζι (Κάτω Πουλούγιαζι) με την τουρκική απάντηση να είναι άμεση.

Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και Πέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει το θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.

Επίσης, χθες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «θα καταβάλλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63720763
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το σεξ σκοτώνει την αγάπη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το σεξ σκοτώνει την αγάπη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ