2012-10-06 16:28:19
Φωτογραφία για Τέλος εποχής για Χατζηβρέττα
Στα 35 του χρόνια, ο Νίκος Χατζηβρέττας αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία καριέρα 15 ετών και μιλάει για τη θητεία του στον Άρη, τη συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς και την Ακαδημία του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pressaris.gr, ο Νίκος Χατζηβρέττας βάζει τίτλους τέλους στην καριέρα του και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Τέλος σε μία λαμπρή καριέρα βάζει ο Νίκος Χατζηβρέττας ο ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από 15 χρόνια.

"Τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν δύσκολο. Θα ήταν δύσκολο αν το έκανα πέρυσι που το είχα σχεδόν αποφασίσει αλλά δεν ήθελα να το ανακοινώσω γιατί ήθελα να το σκεφτώ καλά", τόνισε στο pressaris.gr και συμπλήρωσε:

"Ήθελα να είμαι σίγουρος γι” αυτό που λέω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω παίκτης και το… μικρόβιο του παίκτη δεν βγαίνει εύκολα από μέσα σου. Το παιχνίδι για μένα ήταν και θα είναι πολύ σημαντικό.


Δεν πρόκειται να… σκοτώσω ποτέ τον αθλητή μέσα μου γιατί είναι τρόπος ζωής για μένα. Μπορεί για διάφορους λόγους, ηλικιακούς, αγωνιστικούς και άλλους να σταμάτησα, αλλά μέσα μου δεν θα σταματήσω ποτέ".

Σε ερώτηση για τον αν η απόφασή του ήταν συνειδητή, επισήμανε: "Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παίξω έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τα 35 μου ηλικία που είχα θέσει ως όριο. Πέρυσι έτσι όπως κύλησε η χρονιά δεν βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες γιατί ήξερα πως είναι τα πράγματα.

Αν υπήρχε μια καλή οικονομική προσφορά από το εξωτερικό θα το σκεφτόμουν γιατί έχω οικογένεια και παιδιά και έπρεπε να πάμε όλοι μαζί. Δεν υπήρχε κάποια προσφορά που να με δελεάσει για να φύγω κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω".

Όσον αφορά το κεφάλαιο "Άρης" με τον οποίο δεν κατάφερε να πετύχει κάτι σημαντικό, όπως λέει, ο Χατζηβρέττας υπογράμμισε: "Όταν ήρθα στον Άρη το έκανα με την προϋπόθεση ότι θα έχω πολύ σημαντικό ρόλο, παίρνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής για να ξανανιώσω κατά κάποιον τρόπο μπασκετικά. Είχα συζητήσει το θέμα αυτό με τον κ. Ματσόν που ήταν τότε προπονητής. Μετά άλλαξε ο προπονητής και σεβόμενος την απόφαση κάθε προπονητή προσπαθούσα να βοηθήσω την ομάδα, κάνοντας ότι μου ζητούσε".

Όσον αφορά τη συνεργασία του, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: "Ήταν μεγάλη χαρά και μεγάλη εμπειρία που ήμουν έξι χρόνια σ” αυτόν τον σύλλογο και μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μ” έναν προπονητή όπως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Χωρίς υπερβολή είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι μεγάλη χαρά που συνεργάστηκα μαζί του και έμαθα τόσα πράγματα για το άθλημα που αγαπάω".

Πλέον, ο Νίκος Χατζηβρέττας θα αφοσιωθεί στην Ακαδημία GBA και την προπονητική, υποστήριξε: "Είναι κάτι που με γεμίζει και γεμίζει και τον χρόνο μου. Το θεωρώ δημιουργικό και αυτή η μετάβαση στο να είμαι στο μπάσκετ όλη τη μέρα μου δίνει κίνητρο και πιστεύω πως ο άνθρωπος χρειάζεται κίνητρα συνέχεια για να είναι και καλά στην υγεία του. Αυτό με κάνει να είμαι ζωντανός σε θέμα ασχολίας. Δίνω πολλά πράγματα και πιστεύω πως θα δώσω και περισσότερα.

Όσον αφορά την προπονητική, αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ασχολούμαι με την Ακαδημία και είμαι δοσμένος σ” αυτό και το θεωρώ σημαντικό".

 Είναι στα πρώτα του βήματα γιατί εμείς θέλουμε μέσα στα χρόνια να αναπτυχθούμε σαν ομάδα. Να έχουμε τμήματα υποδομής, να έχουμε αγωνιστικά τμήματα ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα όπως εμείς τη θέλουμε, με τις δικές μας προϋποθέσεις.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ