2012-10-06 22:19:00
Φωτογραφία για «Χ»ακόμπο για φίλημα!
Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα, όμως, ο καταπληκτικός Χακόμπο με απόκρουση πέναλτι κράτησε όρθιο τον «δικέφαλο» κόντρα στον ΟΦΗ και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας(1-1) από το Ηράκλειο! Φωνές για την διαιτησία από τους Θεσσαλονικείς.

Δύο πρόσωπα είχε ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ. Αυτό το ενδιαφέρον του πρώτου μέρους, όπου έγιναν τα πάντα και το αδιάφορο της επανάληψης. Οι Κρητικοί με τους Θεσααλονικείς μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για την διαιτησία υποστηρίζοντας πως τους ακυρώθηκα κακώς ένα γκολ, πως δεν ήταν πέναλτι το πέναλτι του ΟΦΗ και κυρίως πως δεν υπήρξε αποβολή του Γλύκου. Το 1-1 πάντως φέρνει τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Ολυμπιακό, και έναν πάνω από τον Πανιώνιο, με ένα ματς λιγότερο και τον ΟΦΗ στους 6.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Χακόμπο, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να πιάνει πέναλτι και σουτ από τα δύο μέτρα από τους Σίσιτς και Κουτσιανικούλη αντίστοιχα.


Όλα τα είχε το πρώτο μέρος

Εντάξει κανείς δεν μπορεί να πει πως είδε σε ποιότητα αγώνα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέρος του ΟΦΗ-ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ τα είχε όλα. Είχε δύο γκολ, είχε χαμένο πέναλτι, ακυρωθέν γκολ και κόκκινη. Τι άλλο δηλαδή θα έπρεπε να είχε για να το χαρακτηρίζαμε ενδιαφέρον;

Γκολ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΟΦΗ, με τους κρητικούς να ανοίγουν από το 8' το σκορ με τον Παπάζογλου. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ που δεν πανηγύρισε το γκολ, νίκησε στον αέρα τον Γλύκο που φέρει τεράστια ευθύνη κάνοντας το 1-0. Μετά το τέρμα αυτό και για τα επόμενα πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τα ηνία, πριν οι φιλοξενούμενοι βγουν μπροστά για να διεκδικήσουν την ισοφάριση.

Ισοφάριση και διαμαρτυρίες

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει. Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης κατάφεραν δέκα λεπτά αργότερα να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Σαλπιγγίδης με γυριστή πάσα βρήκε πολύ ωραία τον Φωτάκη, ο οποίος με αριστερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1. Στο επόμενο λεπτό (19'), υπήρξαν διαμαρτυρίες για τους φιλοξενούμενους, καθώς και πάλι ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον Φωτάκη που σκόραρε, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι για φάουλ του σκόρερ. Μια φάση που σηκώνει συζήτηση.

Πέναλτι και άδικη αποβολή για ΠΑΟΚ

Εκεί όμως που υπήρξαν ακόμα μεγαλύτερες διαμαρτυρίες ήταν στο 40' όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τον ΟΦΗ. Ο Κουτσιανικούλης έφυγε απέναντι από τον Γλύκο, ο οποίος δεν φάνηκε να τον ανατρέπει. Ο Δημητρόπουλος έδωσε ωστόσο και την εσχάτη των ποινών, αλλά και κόκκινη στον νεαρό τερματοφύλακα, παρότι ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ, καθώς είχε ανοίξει την μπάλα και οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδειχναν να την ελέγχουν.

Ήρωας ο Χακόμπο

Μετά από πέντε λεπτά εκτελέστηκε το πέναλτι, με τον Χακόμπο στην πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη να αναδεικνύεται σε ήρωα. Ο Ισπανός έπιασε αρχικά την εκτέλεση του Σίσιτς και στην συνέχεια νίκησε και τον Κουτσιανικούλη από τα δύο μέτρα, κάνοντας ονειρικό ντεμπούτο.

Χωρίς συγκινήσεις η επανάληψη

Στοπ δεύτερο μέρος και ειδικά μέχρι το 75' δεν υπήρξε τίποτα σημαντικό. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του αντιπάλου. Μετά προσπάθησαν, έχασαν ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του Αθανασιάδη ένα τέταρτο πριν την λήξη του ματς, αλλά το 1-1 έμεινε, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για την διαιτησία και τους γηπεδούχους να δείχνουν πως ειδικά στο Γεντί Κουλέ παραμένουν σκληρά καρύδια.

Man of the match: Όταν στην πρώτη σου συμμετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη μπαίνεις κρύος στο 45', πιάνεις πέναλτι και νικάς και από τα δύο μέτρα τον αντίπαλό σου, ε δεν γίνεται να είναι άλλος ο πολυτιμότερος παίκτης εκτός από εσένα. Όπως καταλάβατε σε αυτή την θέση μπαίνει ο Χακόμπο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γλύκος ήταν ο αδύναμος κρίκος σήμερα. Αρχικά νικήθηκε στον αέρα από τον Παπάζογλου, κάτι αδιανόητο για τερματοφύλακα, ενώ και στην φάση του πέναλτι που ναι μεν ήταν τραβηγμένο, ωστόσο η αλήθεια είναι πως πήγε άσχημα στην φάση.

Στο ύψος του: Ο Παπάζογλου στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Πέτυχε ένα γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του το οποίο και δεν πανηγύρισε, ενώ έχασε και ευκαιρίες για ακόμα ένα, πραγματοποιώντας μια πολύ θετική εμφάνιση.

Η γκάφα: Οι γκάφες ήταν δύο. Αρχικά αυτή του Γλύκου στο γκολ του ΟΦΗ και εν συνεχεία η κόκκινη του διαιτητή στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, καθώς ο Κουτσιανικούλης δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το στραγάλι: Κακός ο Δημητρόπουλος με τον ΠΑΟΚ να έχει δικαιολογημένα παράπονα. Αρχικά στο γκολ που ακυρώνεται του Φωτάκη δεν φαίνεται να υπάρχει φάουλ, αν και γι' αυτό ευθύνεται ο βοηθός. Στην φάση του πέναλτι ο Κουτσιανικούλης φαίνεται πως είχε ήδη αποφασίσει να πέσει, ενώ κόκκινη δεν υπήρχε ακόμα και το πέναλτι να ήταν κανονικό, μιας και ο επιθετικός του ΟΦΗ δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το ταμείο του Gazzetta: Όσο έπαιζαν δέκα με δέκα, το ματς στο Γεντί Κουλέ δεν ήταν άσχημο, καθώς ειδικά στο πρώτο μέρος τα είχε όλα. Φωνές για την διαιτησία από τον ΠΑΟΚ υπάρχουν, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς ικανοποιημένες από τον βαθμό θα πρέπει να είναι και οι δύο ομάδες.

Τελικά, το έπραξε αυτό μέσα σε δυο λεπτά, ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Όσο για τον Ατρόμητο, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έκαναν λάθος που εφησύχασαν με το υπέρ τους προβάδισμα, κάτι που πλήρωσαν στο τέλος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (69’ Ζορμπάς), Χαριτωνίδης, Μονιάκης (53 Κουρδάκης), Κουτσιανικούλης (79’ Περογραμβράκης), Παπάζογλου, Βάντο, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σίσιτς.

ΠΑΟΚ (Μάκης Αγγελίνας): Γλύκος, Έττο, Ινζίδης, Κουμάλο, Λίνο (65’ Σταφυλίδης), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (71’ Πέλκας), Ρομπέρ (42’ Χακόμπο), Αθανασιάδης.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ