2012-10-09 15:39:03
Φωτογραφία για Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στην Ηλιούπολη (Φωτογραφίες)
Το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Ηλιούπολης εγκαινίασαν χθες, πρωτοστατούντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου Β, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δήμος Ηλιούπολης Το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Ηλιούπολης εδράζεται στην οδό Μ.Αντύπα 81 και λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατοίκων της Ηλιούπολης και των γύρω περιοχών καθώς και ως εμβολιαστικός σταθμός στην εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Η ίδρυση του Παραρτήματος στο Δήμο Ηλιούπολης αποτέλεσε το πρώτο ανοιγμα στις τοπικές κοινωνίες που ξεκίνησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: «Αυτές οι εκδηλώσεις μας γεμίζουν χαρά και πρέπει να βρισκόμαστε, συγχαίρω τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν στο έργο αυτό και η συμβολή τους ήταν σημαντική
. Είναι ανάγκη ο καθένας να επικοινωνεί με τη χαρά και τη λύπη του αλλού. Είναι ευλογία η βοήθεια στον συνάνθρωπο να βρει το φάρμακο του τον γιατρό του το εμβόλιο στο παιδί. Στη συνέχεια ο Μακαριότατος ευχήθηκε να υπάρχουν οι προσπάθειες αυτές που βοηθούν συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε ιατρικες υπηρεσίες για την προστασία της υγείας τους».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Στόχος μας είναι η στήριξη κάθε τοπικής κοινωνίας, μέσα από τις κοινωνικές τις υπηρεσίες σε ένα ολοκληρωμένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο συνεργασίας στους ΟΤΑ. Εγκαινιάσαμε σήμερα το Παράρτημα του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ παράλληλα στηρίζουμε κάθε τοπική κοινωνία και υιοθετούμε τα υγειονομικά προβλήματα ευπαθών ομάδων πληθυσμών από το Καστελόριζο, που εγκαινιάσαμε το Παράρτημά μας στις 18.8.2012 ως τον Κυπρίνο της Ορεστιάδας: σε κάθε τοπική κοινωνία είμαστε δίπλα στο δήμαρχο και στο δημότη για να αφουγκραστούμε τα προβλήματά του και να βοηθήσουμε όπως και όπου μπορούμε. Τόσο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όσο και στα παραρτήματα δημιουργούμε ένα δίκτυο στήριξης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και στη χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων στους εξεταζόμενους ασθενείς. Έτσι, σε περίπτωση που ο ασθενής εξεταστεί και κριθεί από το γιατρό ότι χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, στο Ιατρείο υπάρχει η δυνατότητα να του προμηθευτεί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, το φάρμακο που του χρειάζεται».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας, στην ομιλία του τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα που έχουμε κοντά μας το Μακαριότατο και εγκαινιάζεται μία ακόμη προσπάθεια να ενισχύσουμε τον ανασφάλιστο συνάνθρωπό μας, προσφέροντας βοήθεια στην πολυτιμότερη ανάγκη του την φροντίδα της υγείας. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει αγκαλιάσει αρκετές γωνιές της πατρίδας μας υιοθετώντας άγονες γραμμές της ακριτικής Ελλάδας , δημιουργώντας παραρτήματα από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο μέχρι το βορειότερο σημείο του ακριτικού Έβρου τον Κυπρίνο Ορεστιάδος. Συνεχίζουμε ασταμάτητα με ακλόνητη πίστη την δημιουργία παραρτημάτων σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις πρόσφατα με πέντε την Ι.Μ. Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, την Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, την Ι.Μ.Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και την Ι.Μ. Περιστερίου αλλά και με Δήμους της πρωτεύουσας δημιουργώντας ένα δίκτυο μέριμνας, προστασίας και φροντίδας για όσους περιμένουν και προσδοκούν από την Εκκλησία. Και η Εκκλησία δεν τους αφήνει, με πίστη και ζήλο στις επιταγές του Αρχιεπισκόπου μας να είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, συγκάτοικοι στις ανησυχίες και στα προβλήματα τους, το υλοποιούμε στο ακέραιο και με πολύ αγάπη».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βασίλης Βαλασσόπουλος δήλωσε με τη σειρά του: «είναι πολύ σημαντική η κοινή μας πρωτοβουλία σε τέτοιες εποχές οικονομικής κρίσης που όλο και περισσότεροι δημότες μας περνούν το κατώφλι του ανασφάλιστου και εγγίζουν το όριο της φτώχειας. Τα κοινωνικά ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία γίνονται πια σε κάθε δήμο θεσμός για να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και φροντίδα υγείας.» Στην τέλεση των εγκαινίων, εκτός από το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της Αποστολής κος Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βασίλης Βαλασσόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Γιαννάκης, ο Διευθυντής του Ιατρείου κος Φώτης Πατσουράκος και πλήθος κόσμου της Ηλιούπολης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ