2012-10-10 22:49:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Διάθεση 300 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη και την απασχόληση
Το ποσό των 300 εκ. ευρώ θα διαθέσει η Κυπριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη και την απασχόληση, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε, ότι το πιο σημαντικό είναι πως οι πηγές χρηματοδότησης έχουν εξευρεθεί.

Όπως εξήγησε, η πρώτη πηγή αφορά τα έσοδα από το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τα τεμάχια στην Κυπριακή ΑΟΖ, που εκτιμάται, ότι θα ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη πηγή είναι κονδύλι 100 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Για τη δεύτερη πηγή χρηματοδότησης, πρόσθεσε, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για σύσταση ενός εγγυοδοτικού μηχανισμού, ο οποίος θα χειρίζεται το κονδύλι με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να γίνεται αποτελεσματική διαχείριση.

Ο κ. Στεφάνου είπε επίσης ότι "η κυβέρνηση εκτιμά, πως με το πακέτο για την ανάπτυξη και απασχόληση θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, με στόχο τη στήριξη της οικοδομικής βιομηχανίας, του τουρισμού, της έρευνας, της παιδείας και της ενέργειας, κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".


Το πακέτο που έχει εγκριθεί θα δοθεί στα κόμματα για να το μελετήσουν μέχρι τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο Χριστόφια, την ερχόμενη Δευτέρα, που θα συνεχιστεί η συζήτηση των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης στα μέτρα της τρόικας. Εξάλλου την Παρασκευή, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση για το ίδιο θέμα με τις συντεχνίες.

Επιπλέον, ο κύριος Στεφάνου ανέφερε, ότι η πρόταση των εργοδοτών για την ΑΤΑ δεν βοηθά και τόνισε, ότι στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση όλων, ώστε να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και ακολούθως να αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις απορρίπτουν την κυβερνητική πρόταση για αναδιάρθρωση του θεσμού και ζητούν το «πάγωμά» του για όσο διάστημα θα διαρκέσει η εφαρμογή του Μνημονίου.

Στη θέση των εργοδοτών αντιδρά έντονα το συνδικαλιστικό κίνημα.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ