2012-10-10 23:04:49
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στην Ιορδανία
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν την Τουρκία να αντιμετωπίσει έναν αριθμό θεμάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Συρία.

Ο Πανέτα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της διήμερης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές δυνάμεις στην Ιορδανία, με το επιχείρημα της συνδρομής στην Τουρκία για τη διαμάχη της με τη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα Νωρίτερα την ίδια μέρα, δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι οι  ΗΠΑ έχουν στείλει κρυφά ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από περισσότερους από 150 ειδικούς στην Ιορδανία. Στόχος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι να προσφέρουν βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ως προς το πώς να διαχειριστούν ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων που καταφθάνει από τη Συρία, αλλά και να τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Συρία να χάσει τον έλεγχο των χημικών της όπλων, κάτι που θα προκαλέσει αναταραχή στη χώρα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ευρύτερη σύγκρουση.


«Έχουμε εργαστεί με την Ιορδανία για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν αναπτυχθεί λόγω της κρίσης στη Συρία. Συνεργαζόμαστε για να καλυφθούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες που προκύπτουν από τη συνεχής έλευση των προσφύγων στη χώρα», δήλωσε ο Πανέτα, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με τους γείτονες της Συρίας, επίσης, για να παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στα χημικά και βιολογικά όπλα στην σπαρασσόμενη από τη βία χώρα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ποια θα είναι η κατάληξή τους.  

«Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι για την ασφάλεια των τοποθεσιών αυτών. Θέλουμε να είμαστε εντελώς βέβαιοι ότι αυτά τα χημικά όπλα δεν θα πέσουν στα λάθος χέρια. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε αναπτύξει μια ομάδα από τις δυνάμεις μας εκεί», είπε ο Πανέτα στους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ακόμη, ερωτηθείς εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες  βοηθούν την Τουρκία κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, δήλωσε: «Έχουμε έρθει σε συζητήσεις μαζί τους για τα ίδια ζητήματα και τους βοηθάμε σχετικά με την ανθρωπιστική πλευρά της κρίσης στη Συρία». 

«Είναι προφανές ότι ανησυχούν για τους ίδιους λόγους που προβληματιζόμαστε και εμείς. Έτσι, δουλεύουμε μαζί τους, για να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να παρακολουθούμε την κατάσταση στη Συρία. Θα τους παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν  για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα λόγω της Συρίας », πρόσθεσε ο Πανέτα, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τι είδους βοήθεια θα προσφέρουν στην Τουρκία.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=229045
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ