2012-10-13 22:05:02
Φωτογραφία για Καταγγελία - ερώτηση αναγνώστης προς ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ
Σήμερα Σάββατο 13-10-2012 και ώρα 11:30 περιμένοντας το λεωφορείο (Β18) μου στην στάση "Φωταέριο" στον Κεραμεικό, σταμάτησε το λεωφορείο... 815 "ΓΟΥΔΙ-ΤΑΥΡΟΣ". Από το λεωφορείο κατέβηκαν δυο αλλοδαποί με την συνοδεία δυο ανδρών που φορούσαν τζιν και μαύρες-μπλε μπλούζες. Φαντάστηκα ότι ήταν ελεγκτές και προφανώς οι αλλοδαποί δεν είχαν εισιτήριο. Κοίταξα για να δω αν οι δυο άνδρες φέρουν καρτελάκι ή ταυτότητα με το σήμα του ΟΑΣΑ και το όνομα τους όπως οφείλουν από τον νόμο, αλλά δεν φορούσαν τίποτα. Επίσης δεν έφεραν κανένα διακριτικό του ΟΑΣΑ ή της ΕΘΕΛ. Αυτό με παραξένεψε αρκετά για αρχή.

Παρατηρώντας τις κινήσεις τους, είδα τον έναν από τους δυο άνδρες να βάζει το χέρι του στην τσέπη του αλλοδαπού και να του παίρνει το πορτοφόλι, χωρίς να αντιδράσει ο αλλοδαπός.

Στην συνέχεια τους πήγαν δέκα μέτρα πιο κάτω και πίσω από μια κολόνα κτιρίου (GAZOO) για να τους καλύπτει. Εκεί ο ένας αλλοδαπός έβγαλε από την τσέπη του πέντε ευρώ και τα έδωσε στον άνδρα. Εκείνος το πείρε, το έβαλε στην τσέπη του και στην συνέχεια του ζητούσε και άλλα χρήματα. Όλα αυτά χωρίς φυσικά να έχει, σε εμφανές σημείο τουλάχιστον, κάποιο μπλοκάκι για να του κόψει κλήση.


Ο άλλος άνδρας είχε στα χέρια του το πορτοφόλι που είχε πάρει από την τσέπη του αλλοδαπού και το έψαχνε, πετώντας μάλιστα στο έδαφος κάποια χαρτιά που προφανώς δεν του φαίνονταν χρήσιμα.

Εκείνη την ώρα ήρθε το δικό μου λεωφορείο και έπρεπε να επιβιβαστώ. Πήγα αμέσως στον οδηγό πριν ξεκινήσει και τον ρώτησα αν αυτοί οι άνδρες είναι ελεγκτές της εταιρίας και κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό που κάνουν. Μου απάντησε ότι ναι είναι ελεγκτές, ίσως και ασφαλίτες. Διότι πολλές φορές οι ελεγκτές έχουν μαζί τους ασφαλίτες και αν βρουν αλλοδαπούς που δεν έχουν χαρτιά τους κατεβάζουν από το λεωφορείο. Μάλιστα πολλές φορές τους δέρνουν κιόλας σύμφωνα με τα λεγόμενα του οδηγού.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον ΟΑΣΑ και την ΕΘΕΛ αν είναι πρακτική της εταιρίας τους:

1) Οι ελεγκτές να μην φορούν στολή με διακριτικά της εταιρίας τους.

2)Οι ελεγκτές να μην φορούν καρτελάκια με το όνομα και την φωτογραφία τους.

3)Αν δεν φέρουν τα παραπάνω επιτρέπετε από τον οδηγό να κάνουν ελέγχους;

4)Να συνεργάζονται οι ελεγκτές με ασφαλίτες για την σύλληψη αλλοδαπών;

5)Να παίρνουν οι "ελεγκτές" πορτοφόλια από την τσέπη των επιβατών αν αυτοί δεν φέρουν εισιτήριο ή ταυτότητα;

 Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ