2012-10-16 01:29:02
Φωτογραφία για Συρία: Απαγωγή Ουκρανής δημοσιογράφου
Μια Ουκρανή δημοσιογράφος που εργαζόταν στη Συρία και υποστήριζε ανοικτά το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ απήχθη από τους... Σύρους εξεγερμένους, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι ουκρανικές αρχές.

Η Άνκαρ Κότσνεβα που εργαζόταν ως διερμηνέας για την αποστολή ενός ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου στη Συρία «πήρε τηλέφωνο τους συναδέλφους της την προηγούμενη εβδομάδα για να τους πει ότι απήχθη από τους σύρους εξεγερμένους στις 9 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ντικουσάροφ εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την απελευθέρωσή της», υπογράμμισε ο Ντικουσάροφ προσθέτοντας ότι η δημοσιογράφος κρατείται σε «ικανοποιητικές» συνθήκες, σύμφωνα με την ίδια.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την πλευρά του «διέταξε τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων» της απαχθείσας δημοσιογράφου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία. Η Κότσνεβα, γεννημένη το 1972, είχε μεταβεί στη Δαμασκό στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η δημοσιογράφος, που μιλά καλά αραβικά, είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις στη συριακή τηλεόραση υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και είχε δεχθεί απειλές από τους εξεγερμένους, όπως δήλωσε μια φίλη της, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ