2012-10-18 17:18:43
Φωτογραφία για ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΝΟΤΟΥ
Προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ

Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ μετά την γενική απεργία της Πέμπτης, σε συντονισμό μάλιστα, σε πρώτη φάση, με τα συνδικάτα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. 

Όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση που έγινε στη Μαδρίτη, στις 14 Νοεμβρίου

θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαïκή κινητοποίηση, πρωτοστατούντων των εργαζομένων που ζουν στις χώρες που «βρίσκονται στις επαίσχυντες πολιτικές του μνημονίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η σημερινή γενική απεργία είχε μαζική συμμετοχή και κεντρικό σύνθημα «Να μην περάσουν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία».

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι «απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, να ακούσουν την οργή της κοινωνίας και να αλλάξουν ριζικά και άμεσα τις πολιτικές λιτότητας, περικοπών, ανεργίας και ύφεσης που αντί να λύνουν διευρύνουν την κρίση και τα αδιέξοδα, διαλύουν την κοινωνική συνοχή και την ίδια την ύπαρξη του ευρώ και της ΕΕ», τονίζεται.


Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική.

Στο στόχαστρο των συνδικάτων είναι τα νέα μέτρα που οδηγούν σε περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς και αυξήσεις φόρων.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την κατάργηση της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ και την απόκρουση των πολιτικών «της κυβέρνησης και της κρόικας για κατάργηση του πενθήμερου, επιβολή δήθεν ευέλικτων ωραρίων με διευθυντικό δικαίωμα, περιορισμό της αμοιβής για πρόσθετη εργασία περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης απόλυσης και όποιο άλλο εφεύρημα, που σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις των δύο τελευταίων ετών, οδηγούν το ατομικό και συλλογικό δίκαιο σε πλήρη αποσάθρωση και τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας και υποταγής»

Ακόμα, ζητούν άμεσες κυβερνητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων και της ανεργίας, αντιτίθενται στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και τονίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση και να μην εφαρμοστεί καθεστώς εφεδρείας για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε δήλωσή του οι πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν, με πρώτο τον ελληνικό λαό, από τις πολιτικές που είναι άδικες, άνισες και αναποτελεσματικές και μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία.»

«Αυτοί που ευθύνονται, βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πλουτίζουν και πίνουν στην υγειά των κορόϊδων» σημείωσε και προσέθεσε:

«Θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. Και ήδη, μετά τη συνάντηση στη Μαδρίτη των Προέδρων των Συνομοσπονδιών αποφασίστηκε χθες και προχωράμε και στις 14 Νοέμβρη σε πανευρωπαïκή κινητοποίηση πρωτοστατούντων των χωρών που βρίσκονται στις επαίσχυντες πολιτικές του μνημονίου.»

ΑΠΕ/ΔΟΛ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ