2012-10-22 21:05:36
Φωτογραφία για ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΠΡΩΗΝ, ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-64
Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, ο Ολυμπιακός πήγε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως πρωταθλητής και έδειξε με τη νίκη του μτ 60-64, ότι είναι αποφασισμε΄νος να κρατήσει τα σκήπτρα του και να.. δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία!

Ο ηγέτης Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους, με… υπαρχηγό τον Στρεάτο Περπέρογλου που είχε 12, έδωσαν τη νίκη στους στους ερυθρόλευκους και... περισσότερο "πόνο" στους δεύτερους που είδαν δυο πρώην τους να τους εκτελούν ανελέητα, όσο και αν προσπάθησαν να τους επηρεάσουν με υβριστικά συνθήματα και... διάφορες άλλες τεχνικές εκφοβισμού! Απλώς... ΔΕΝ έπιασαν και οι δυο τους έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να είναι το αφεντικό στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαιναν αρχικά στις… σίγουρες λύσεις, χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα και όχι από τα 6,75μ. Για περίπου τέσσερα λεπτά, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό με το σκορ να είναι στην ισοπαλία, όμως, σε εκείνο το σημείο, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έβαλαν το στοιχείο της δημιουργίας, με αποτέλεσμα να πάρουν «αέρα» έξι πόντων (6-12).


Ο Αργύρης Πεδουλάκης επιστράτευσε τον Σχορτσανίτη ωστόσο τόσο ο Ντόρσεϊ, όσο και ο Χάινς του έκαναν τη ζωή… δύσκολη. Οι "πράσινοι" μείωσαν πάντως τη διαφορά, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν αποσυντονίστηκαν και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 14-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη και Περπέρογλου "χτύπησε" έξω από τα 6,75μ., φτάνοντας έτσι στο +7 (17-24), με τους πρωταθλητές να παίζουν και καλή άμυνα και να χαλούν όλα τα σχέδια του Αργύρη Πεδουλάκη, φτάνοντας -για πρώτη φορά στο ματς- τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (19-31). Η άμυνα... «γρανίτης» από τους ερυθρόλευκους συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό, ενώ με προσωπικό… ρεσιτάλ του Σπανούλη διαμορφώθηκε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 28-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε αρκετό άγχος και για τις δύο ομάδες. Από τη μία, ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη στην επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε θέση -λόγω της αστοχίας του- να αυξήσει την υπέρ του διαφορά, με το σκορ να είναι στο 30-40. Οι "πράσινοι" στη συνέχεια, ροκάνισαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, ωστόσο, το… μπλακ άουτ των ερυθρόλευκων έπαψε να ισχύει, με τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Λο να αλλάζουν την κατάσταση. Όπως, ξεκίνησαν, έτσι και τελείωσαν οι πρωταθλητές το τρίτο δεκάλεπτο, με το τρίποντο του Πρίντεζη με τη λήξη να διαμιρφώνει το 45-54.

Στο τέταρο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειχναν να έχουν άγχος με το προβάδισμα που είχαν, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς σκορ για περίπου τρία λεπτά και οι "πράσινοι" να ροκανίσουν ξανά τη διαφορά, κάνοντας το σκορ 45-54. Και πάλι όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις, φτάνοντας ξανά στο +10 (51-61), για να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και να κάνουν το σκορ 57-61, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ντέρμπι. Το -μεγάλο- τρίποντο του Παπανικολάου «ξεκόλλησε» τους πρωταθλητές (57-64) και στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση… Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι να ακουστεί η τελευταία κόρνα της γραμματείας, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο με σκορ 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 28-40, 45-54, 60-64

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Πάνκο, Ματσιούλις 6 (1), Άρμστρονγκ, Ούκιτς 10, Λάσμε 7 (7 ριμπ.), Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 19 (3), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 5 (1), Άντιτς (7 ριμπ.), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 12 (2), Ντόρσεϊ 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πρίντεζης 6 (2), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 5 (1), Γκετσεβίτσιους.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ